Fel. Kunderna fick betala 15,56 kronor för diesel, trots att det stod 15,26 kronor på skylten. Foto: Läsarbild

Mack skyltade fel om dieselpris

Kunder kan få kompensation.

  • Publicerad 11:28, 10 sep 2018

När Lars-Göran Haglund tankade på Tankas mack i Enköping stod det att priset för diesel var 15,26 kronor per liter. När han hade tankat klart visade det sig att han i själva verket fick betala 15,56 kronor per liter. Lars-Göran Haglund blev besviken och försökte få hjälp hos Volvo Finans, eftersom han tankar med sitt Volvo-kort.

– Det handlar om principer. Står det ett pris ska jag inte behöva betala ett annat, säger Lars-Göran Haglund.

Michel Björkberg, regionchef på Volvo Finans, beklagar situationen. Problemet handlar om att det under den här perioden pågick en kampanj där kunderna på vissa Tanka-stationer skulle få 30 öre rabatt. Tanka-stationerna drivs av lokala Volvo- och Renaulthandlare och samtliga stationer deltog inte i kampanjen om 30 öre rabatt. Tydligen har skyltningen ändrats i Enköping, trots att priset inte ändrats.

– Sånt här händer ibland när det är en lokal kampanj kopplat till en specifik återförsäljare. Om kunden missuppfattat och åkt till en station som inte är med brukar vi ändå kompensera de kunder som hör av sig till oss med motsvarande rabatt. Så be kunden kontakta mig så löser vi det, meddelar Michel Björkberg.

BLÅLJUS: Droger, stölder och intrång

Nyheter Senaste blåljusnotiserna innehåller både nytt och lite äldre som rapporterats sent. Fast den unge mannen som drogpåverkade ville at sig in på ett fritids är ny.tisdag 25/6 10:44