Madeleine Opira byter spår till musiken

Hon har länge förknippats med A Million Minds. Men nu ska Madeleine Opira från Husby släppa sin första singel som artist.

  • Publicerad 08:57, 22 maj 2018

Vi träffar Madeleine Opira uppe på Granholmstoppen. Här kan hon välja mellan lugnet i parken eller att titta ut mot den fantastiska utsikten över Järvaområdet. Hon har spenderat många somrar här med att titta upp mot himlen och fundera.

– Jag får kraft från området till att skriva musik. Det är fridfullt, som om tiden stannar upp. Låter man sig sitta här ett tag får man möjlighet att bara vara. Man blir i ett visst "mode" här uppe, har man en viss känsla så förstärks den, säger Madeleine Opira från Husby.

Madeleine Opira har i några år lagt all sin energi på A Millions Minds, en organisation som bland annat jobbar för att förbättra förutsättningarna för unga i förorten och för att förorten ska få en mer nyanserad bild i media. Men nu ska hon även fokusera på musiken.

– För sju år sedan sa jag att jag ska ge A Million Minds allt och vänta med musiken i minst fem år. Först ville jag bli tagen på allvar. Jag var rädd för att jag inte skulle bli hörd om jag var för estetisk, säger Madeleine Opira.

Till slut kunde hon inte stå emot musiken som gnagde allt mer inom henne.

– För två år sedan hittade jag tillbaka till en av mina största passioner. Det blev som en kraft inombords att det enda jag kunde tänka på var musiken. Min tid är nu, säger hon.

Samhällsengagemanget från A Million Minds finns kvar när hon nu går in i musiken och den uttrycker hon i sina låtar.

– Det finns mycket kärlek och samhällsengagemang. Det är två saker som följt mig genom livet.

Hon har lärt sig att långsiktighet är nyckeln för att lyckas och att det gäller att ha perspektiv. Nu känner hon att hon kommit till en punkt där hon kan uttrycka sig på det sätt hon vill med musiken och kommer att ha tålamod.

– Jag kommer fortfarande att hålla på med A Million Minds. Men uthållighet är det som gör att man kommer långt. Man måste ha perspektiv i vad man vill göra.

Den 24 maj släpper hon sin debutsingel "Can’t Undo".

– Det är en kärlekslåt. Det är vid en viss tidpunkt då man kanske borde ha lagt märke till något eller någon, men varit för upptagen med sitt. Först efteråt säger man att "jag ser dig nu", men då är det kanske för sent, säger hon.

Musik är något som hon har vuxit upp med.

– Ett starkt minne är när jag var tolv och fick en keyboard av min morbror, han såg att jag hade ett intresse för klaviatur. Jag började även skriva låtar när jag var tolv.

Madeleine Opira är inte ensam om att ha en kreativ karriär och komma ifrån Järva.

– Man känner nog att det finns mycket pulserande här. Det finns många talanger från området och mycket att berätta, säger hon.

MER Madeleine Opira

Den 24 maj släpps singeln Can´t undo. De efterföljande singlarna släpps 30 juni, 31 juli och 24 oktober.

Hon skrive roch släpper sin musik helt själv.

Hennes musik kan just nu beskrivas som en blandning av pop, RnB och elektroniskt.

Visa merVisa mindre
Stockholm Direkt