Byte. Magnus Ramstrand lämnar som gruppledare efter många år och ersätts av Thomas Nyman. Nyman tar även över uppdraget som ordförande i kultur- och fritidsnämnden. Foto: Anton Kyhlbäck/KD (kollage)

Magnus Ramstrand slutar som KD:s gruppledare

Kristdemokraterna i Sollentuna har valt ny gruppledare. Thomas Nyman, tar över Magnus Ramstrands uppdrag som kommunalråd och ordförande i kultur- och fritidsnämnden.

  • Publicerad 15:46, 15 sep 2020

Under tisdagen meddelade Kristdemokraterna i Sollentuna att deras gruppledare sedan tio år tillbaka, Magnus Ramstrand, som även är ordförande i kultur- och fritidsnämnden, slutar och lämnar över sina uppdrag till partikollegan Thomas Nyman.

Magnus Ramstrand är känd som en aktiv lokalpolitiker i Sollentuna. Han behåller sina uppdrag fram till årsskiftet och stannar som ledamot i fullmäktige till nästa mandatperiod.

”Det är nu klart med min efterträdare”, skriver Magnus Ramstrand, på sociala medier. ”Grattis Thomas Nyman till att ha utsetts till gruppledare och kommunalråd efter mig vid årsskiftet”, fortsätter han.

Thomas Nyman tar över Magnus Ramstrands uppdrag som kommunalråd och ordförande i kultur- och fritidsnämnden.

Thomas Nyman kommenterar i pressmeddelandet:

– Jag känner mig stolt, tacksam och ödmjuk över att ha blivit vald till att leda Kristdemokraternas team i kommunen och ser fram emot att göra Sollentuna ännu bättre tillsammans med våra samarbetspartier, säger han.

En anledning till beslutet, enligt Kristdemokraterna, är att den nya efterträdaren ska skolas in i alliansstyret inför nästa val, 2022.

Nomineringsarbetet för en ny gruppledare började under våren, då Ramstrand meddelade att han ville lämna över klubban. Beslutet togs under måndagskvällen på KD:s lokala styrelsesammanträde.

Fler nyheter i Vi i Sollentuna

Massor av aktiviteter för Sollentunas seniorer i veckan

Nyheter Den här veckan uppmärksammar kampanjen Balansera Mera hur förebyggande arbete kan minimera risken för fallskador hos äldre. I Sollentuna är det Solom och Sollentuna Seniorgymnastik som står för...måndag 28/9 8:02

Starka seniorer kör stenhårt med skivstång och hantlar

Nyheter Äldsta medlemmen i Sollentuna Kraftsportklubb är 93 år Sollentuna Kraftsportklubb ökar i medlemsantal. Vi träffar Britt-Marie, Jan och Thomas – som är några av klubbens seniorer – nere på klubben där de tränar flera dagar i veckan.fredag 25/9 16:00

Så hamnade brassarna i Fanna

Sport Nu kan EnköpingDirekt berätta, genom ett kontrakt tidningen kommit över, hur fyra fotbollsspelare lämnade Brasilien för att söka lyckan i Europa – och kom till Fanna BK.fredag 25/9 9:14