Byte. Magnus Ramstrand lämnar som gruppledare efter många år och ersätts av Thomas Nyman. Nyman tar även över uppdraget som ordförande i kultur- och fritidsnämnden. Foto: Anton Kyhlbäck/KD (kollage)

Magnus Ramstrand slutar som KD:s gruppledare

Kristdemokraterna i Sollentuna har valt ny gruppledare. Thomas Nyman, tar över Magnus Ramstrands uppdrag som kommunalråd och ordförande i kultur- och fritidsnämnden.

  • Publicerad 15:46, 15 sep 2020

Under tisdagen meddelade Kristdemokraterna i Sollentuna att deras gruppledare sedan tio år tillbaka, Magnus Ramstrand, som även är ordförande i kultur- och fritidsnämnden, slutar och lämnar över sina uppdrag till partikollegan Thomas Nyman.

Magnus Ramstrand är känd som en aktiv lokalpolitiker i Sollentuna. Han behåller sina uppdrag fram till årsskiftet och stannar som ledamot i fullmäktige till nästa mandatperiod.

”Det är nu klart med min efterträdare”, skriver Magnus Ramstrand, på sociala medier. ”Grattis Thomas Nyman till att ha utsetts till gruppledare och kommunalråd efter mig vid årsskiftet”, fortsätter han.

Thomas Nyman tar över Magnus Ramstrands uppdrag som kommunalråd och ordförande i kultur- och fritidsnämnden.

Thomas Nyman kommenterar i pressmeddelandet:

– Jag känner mig stolt, tacksam och ödmjuk över att ha blivit vald till att leda Kristdemokraternas team i kommunen och ser fram emot att göra Sollentuna ännu bättre tillsammans med våra samarbetspartier, säger han.

En anledning till beslutet, enligt Kristdemokraterna, är att den nya efterträdaren ska skolas in i alliansstyret inför nästa val, 2022.

Nomineringsarbetet för en ny gruppledare började under våren, då Ramstrand meddelade att han ville lämna över klubban. Beslutet togs under måndagskvällen på KD:s lokala styrelsesammanträde.

Fler nyheter i Vi i Sollentuna

200 unga idrottare känner sig undanskuffade

Sport Var ska EAI:s unga friidrottare träna? Inte på gräset på Enavallen i alla fall, menar Enköpings kommun. – Vi delar arenan med fotbollen och gör ingen skada, men nu, efter över hundra år, vill de...onsdag 23/9 8:12

Fannaspelaren klar för Europeisk storklubb – "Han har övertygat oss"

Sport Fannaspelaren Leonardo Scienza har skrivit på för den tyska storklubben Schalke 04:s U-23-lag.fredag 18/9 10:17

Fler ungdomar testar narkotika i Sollentuna

Nyheter "Kommunen har ett viktigt uppdrag att främja en hälsosam livsstil" Narkotikaanvändningen ökar och känslan av trygghet i sitt eget bostadsområde minskar bland unga i Sollentuna, visar årets Stockholmsenkät.torsdag 17/9 11:44