Nasser-Frasses husse väntar åtal för hets mot folkgrupp. Foto: Polisen

Målade nazisymboler på sin hund

Frasse är ingen nasse; det var någon med "sjuk humor" som målat hunden. Det säger hundägaren som åtalas för hets mot folkgrupp efter att han rastat en hatpyntad hund .

  • Publicerad 14:46, 13 sep 2017

Det var i maj vi rapporterade om att polisen ingripit mot en 35-årig hundägare på valborgsmässoafton. Södermalmspolisen ryckte ut på larm om en man som ”uppträdde märkligt” inne på en skolgård i Hammarby-Sjöstad.

När polisen kom fram visade det sig att det en var en enligt dem "salongsberusad" man som var ute och rastade sin hatpyntade hund. Hunden, som heter Frasse, hade flertalet nazisymboler– bland annat hakkors och solkors – infärgade i pälsen.

Hund med hakkors hittad på skolgård

Då uppgav polisen till StockholmDirekt att mannen inte hade något svar på varför hunden var nazimålad, utan han skyllde på fylla. Nu när det blivit dags för åtal för hets mot folkgrupp, har mannen ändrat sin historia. Det var Aftonbladet först med att rapportera.

Han nekar nu helt till brott och säger nu så här till polisen vid förhör:

– Det måste vara någon med sjuk humor som gjort det.

Vem denne sjuke skulle vara, vet hundägaren inte. Förutom hets mot folkgrupp åtalas mannen även för brott mot knivlagen då han bar kniv vid tillfället. Något åtal om brott mot djurskyddslagen blir det dock inte, trots att de misstankarna fanns från början.

Detta eftersom Frasse inte tycks ha tagit någon skada av färgningsmedlet, som egentligen är tänkt för människor.

Nazi-aktionerna ökar i hela Stockholm

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.