HOPP. Nellie och Max från Mälarögymnasterna är några av de barn som tränar utomhus när hallarna stänger. "Mitt i denna mörka tid tror jag att vi växer. Det stärker gemenskapen i föreningen och plötsligt har vi ett högre syfte", säger Jessica Skogh, sportchef på Mälarögymnasterna. Foto: Jessica Skogh

Mälargymnasterna flyttar ut när hallarna stänger

Coronarisken tvingar många verksamheter att stänga ner. Men Mälarögymnasterna valde att att köra träningen i skogarna istället för i hallarna. "Vi hjular mellan lyktstolparna i spåren", säger sportchefen Jessica Skogh.

  • Publicerad 11:34, 25 mar 2020

För att hålla smittspridningen nere blev träningen inomhus omöjlig. Men Mälarögymnasterna ställde om och har nu alla träningar ute i skogen.

– Vi behöver visa solidaritet i samhället och gymnastik är en kontaktsport där smitta lätt kan spridas. Att flytta ut träningen blev vårt sätt att minska smittspridningen men samtidigt göra vad vi kan för våra unga och inte ta det från sitt sammanhang, säger Mälarögymnasternas sportchef Jessica Skogh.

Träningen blir lite annorlunda utan mattor och plintar, men gymnastik är en bred idrott som går att träna även utan de traditionella redskapen, menar hon:

– Jag sitter och sätter upp aktivitetsbanor just nu. Vi hjular mellan lyktstolparna i spåren och så tränar vi mycket grundstyrka. I Knalleborg har jag satt upp en slack-line också, så vi kan balansträna. Det hade vi inte kunnat göra om vi var inomhus.

Snabb omställning

Beslutet att inte ha någon träningen inomhus fattades av Mälarögymnasternas styrelse på morgonen 17 mars. Fem timmar senare hade klubben aktivitetsbanor klara så att eftermiddagsgrupperna kunde träna.

Nu hoppas föreningen kunna starta ett samarbete med gymmen som ser att många säger upp sina medlemskap i spåren av pandemin. När fler och fler barn är hemma från skolan riskerar det nämligen bli mycket stillasittande för alla, menar Jessica Skogh.

– Det är svårt för många vuxna att få ihop sina träningstider när barnen är hemma från skolan. Så vi tänker att om vi går ihop så kan vi ta barnen medan gymmen kör träning med de vuxna utomhus, säger hon.

Här är Svartsjö slotts mörka historia

Nyheter ✓Slavhandel ✓Sexorgier ✓Familjefejder Det är 1757 och till Svartsjö kommer en liten pojke. Han har fraktats från Karibien som gåva till drottningen. Vem var pojken? Bland lysande blåsippor och drillande vårfåglar i Svartsjö slottspark...lördag 28/3 7:30

Fem stockholmare om livet under coronakrisen

Nyheter ✓1177-sjuksköterskan ✓På äldreboendet ✓Blev uppsagd ✓Pluggar hemifrån Många jobbar hemifrån, andra har inte längre ett jobb att gå till eller får inte ta emot besök. Coronaviruset påverkar oss alla, och vi har pratat med några av alla dem som fått ställa om vardagen...fredag 27/3 15:09

Så kan du uppleva Stockholm utan att lämna soffan

Nyheter Lista: 6 tv-tips för dig som längtar ut på stan Är du en av alla som måste vara hemma nu och börjar bli lite uttråkad? Vi listar 6 filmer och serier som låter dig hänga i olika delar av Stockholm, utan att du behöver lämna soffan.fredag 27/3 14:01