HOPP. Nellie och Max från Mälarögymnasterna är några av de barn som tränar utomhus när hallarna stänger. "Mitt i denna mörka tid tror jag att vi växer. Det stärker gemenskapen i föreningen och plötsligt har vi ett högre syfte", säger Jessica Skogh, sportchef på Mälarögymnasterna. Foto: Jessica Skogh

Mälargymnasterna flyttar ut när hallarna stänger

Coronarisken tvingar många verksamheter att stänga ner. Men Mälarögymnasterna valde att att köra träningen i skogarna istället för i hallarna. "Vi hjular mellan lyktstolparna i spåren", säger sportchefen Jessica Skogh.

  • Publicerad 11:34, 25 mar 2020

För att hålla smittspridningen nere blev träningen inomhus omöjlig. Men Mälarögymnasterna ställde om och har nu alla träningar ute i skogen.

– Vi behöver visa solidaritet i samhället och gymnastik är en kontaktsport där smitta lätt kan spridas. Att flytta ut träningen blev vårt sätt att minska smittspridningen men samtidigt göra vad vi kan för våra unga och inte ta det från sitt sammanhang, säger Mälarögymnasternas sportchef Jessica Skogh.

Träningen blir lite annorlunda utan mattor och plintar, men gymnastik är en bred idrott som går att träna även utan de traditionella redskapen, menar hon:

– Jag sitter och sätter upp aktivitetsbanor just nu. Vi hjular mellan lyktstolparna i spåren och så tränar vi mycket grundstyrka. I Knalleborg har jag satt upp en slack-line också, så vi kan balansträna. Det hade vi inte kunnat göra om vi var inomhus.

Snabb omställning

Beslutet att inte ha någon träningen inomhus fattades av Mälarögymnasternas styrelse på morgonen 17 mars. Fem timmar senare hade klubben aktivitetsbanor klara så att eftermiddagsgrupperna kunde träna.

Nu hoppas föreningen kunna starta ett samarbete med gymmen som ser att många säger upp sina medlemskap i spåren av pandemin. När fler och fler barn är hemma från skolan riskerar det nämligen bli mycket stillasittande för alla, menar Jessica Skogh.

– Det är svårt för många vuxna att få ihop sina träningstider när barnen är hemma från skolan. Så vi tänker att om vi går ihop så kan vi ta barnen medan gymmen kör träning med de vuxna utomhus, säger hon.

De hoppas att fågelskådning ska få ett uppsving på öarna

Nyheter Lokala fågelskådarna vill locka nya medlemmar Corona ställde in det planerade 20-årsjubileumet för Mälaröarnas ornitologiska förening. Nu tror föreningen att samma virus möjligen kan locka fler intresserade att börja fågelskåda.fredag 3/7 13:07

Ekerö kommun trotsar beslut om hemtjänst

Nyheter "Slår hårt mot oss anhöriga" Regeringen lämnade nyligen beskedet att kommuner inte får neka sommargäster hemtjänst. Trots det vägrar Ekerö kommun att ge sommargästen Lennart Stridsberg, som vanligtvis bor på Södermalm, den hjälp...fredag 3/7 11:14

Nu ska polisen bli mer synlig på öarna

Nyheter Stängd mötesplats. Polisen lämnar kommunhuset Efter fyra år läggs polisens kontaktpunkt Ekerö ner. I stället för en fast plats i kommunhuset väljer polisen att söka sig ut för att synas mer utomhus på öarna.måndag 29/6 11:36

Sport

    Senaste numret

    Gilla oss på Facebook

    Stockholm Direkt