Mälarö Tidning har flyttat till hus i Träkvista

Hittar du inte Mälarö Tidning i centrum längre? Det beror faktiskt på att vi har flyttat. Nu finns redaktionen i Träkvista i stället.

  • Publicerad 09:56, 11 jan 2019

Verksamheten kommer inte påverkas något alls av flytten.

Visste ni att Mälarö Tidning blev en femåring den här veckan? På torsdagen den här veckan var det faktiskt precis fem år sedan det första exemplaret av tidningen hamnade i era brevlådor, den 10 januari 2014.

Och lagom till att tidningen firar femårsjubileum blev det också läge att satsa på något nytt. En nytändning i nya lokaler. I mellandagarna flyttade redaktionen från den före detta kafélokalen i Ekerö centrum till den gula villan intill pizzerian vid Träkvista idrottsplats.

Spännande nystart

Från den nya adressen på Tunnlandsvägen kommer Mälarö Tidning att fortsätta leverera de viktigaste nyheterna till Mälaröborna på papper och digitalt. Precis som vanligt alltså.

Thomas Älgekrans, Mälarö Tidnings vd och ansvarige utgivare, tycker att det känns spännande med en nystart för tidningen efter fem år i Ekerö centrum.

– Vi hade ett avtal på fem år och när det var cirka ett år kvar på avtalet började jag sondera terrängen om det fanns någon annan intressant lokal med likvärdiga förutsättningar. När jag fick beskedet om att huset var ledigt bestämde jag mig ganska omgående, säger han.

– Jag tycker att det är väldigt bra läge längs med Ekerövägen samt att det är väldigt fina rum. Jag tror det kommer att passa vår verksamhet på ett väldigt bra sätt.

Hur kommer flytten att påverka Mälarö Tidnings verksamhet?

– Verksamheten kommer inte påverkas något alls av flytten.

Får ett andra plan

Till skillnad från den förra lokalen består redaktionen nu av två plan på 53 respektive 47 kvadratmeter.

Kan man fortfarande besöka tidningen för att annonsera eller tipsa om nyheter?

– Absolut, det kan man göra, säger Thomas Älgekrans.

Närmaste granne till Mälarö Tidning blir färgbutiken Colorama som bygger en ny butik vägg i vägg med tidningshuset och därmed kommer att flytta från Träkvista torg.

Här blir det dans på midsommar

Nyheter Nu är det dags att klä midsommarstången. Här kommer tips på var du kan fira runt om på Mälaröarna.tisdag 18/6 8:00

KRÖNIKA: Babblarna har blivit som en investering

Krönika “Gillar han också Babblarna?”, brukar andra småbarnsföräldrar fråga mig ibland och syfta på min snart treårige son. Jag vet aldrig riktigt hur jag ska svara på den frågan. Gillar? Det är ju ett så...tisdag 18/6 7:00