Målkalas. 10–0, 8–0, 8–2. Huddinge radar upp storvinster just nu. Foto: Stig Almqvist

Målexplosion i Huddinges återkomst

Huddinge hockey hade bara tre vinster efter de tolv inledande omgångarna. Nu radar laget upp storvinst efter storvinst. I helgen krossades Hanviken borta med 0–10.

  • Publicerad 16:44, 2 dec 2019

Efter tolv omgångar hade Huddinge hockey lyckats vinna tre matcher. Det talades om kris. Laget hade precis förlorat mot rivalerna från Visby med 1–4 hemma i Björkängshallen när HuddingeDirekt ringde upp lagkaptenen Martin Eklund:

– En kris är det inte, men början av säsongen har garanterat varit ett fiasko. Samtidigt har vi bara sex poäng upp till strecket, sade han då.

Hans optimism ser nu ut att ha varit berättigad. Sedan dess har laget vunnit sju raka matcher.

I de matcherna har de gjort fantastiska 46 mål och endast släppt in 7. De har vunnit derbyn mot Hammarby och Segeltorp med innebandysiffrorna 8–2 och 8–0 och slagit serietvåan Väsby med 1–6 borta. Nu senast slog de Hanviken borta med tvåsiffrigt: 0–10(!).

– Hahaha, det är inte så pjåkigt, skrattar kaptenen och räknar snabbt ut att det blir 6,5 mål framåt och ett mål bakåt per match.

– När det gick lite tungt så satte vi oss ner och diskuterade det i gruppen. För oss har östra serien alltid varit en transportsträcka, vi ska i princip vinna varje match och krossa varenda motstånd. Det är en mental utmaning att kliva in och vara hundra procent förberedd varje match.

Nu befinner sig laget på en fjärde plats i serien med nio poäng upp till ettan Visby/Roma och fem poängs marginal ner till Wings Arlanda under kvalstrecket.

Har ni förändrat något i spelet?

– Nej, vi lirar på exakt samma sätt. Men vi sätter dit puckarna och då får vi lite mer andrum, lite mer självförtroende. Vi har hela tiden vetat vad gruppen besitter. Vi har vetat att lägger vi ner arbetet, krigar för laget och är ödmjuka inför uppgiften så kommer vinsterna komma.

För Segeltorp går det desto sämre. De befinner sig i botten av serien tillsammans med Hammarby med ynka 13 poäng på 19 matcher.