Dömd. Bålstakvinna dömd för olaga hot efter att ha hotat att plocka pojke med ut i skogen och slå sönder honom. Foto: Arkiv

Mamma döms för att ha hotat pojke

Kvinna hotade att ”plocka” ut en pojke i skogen och slå sönder honom. I veckan dömdes Bålstabon i Uppsala tingsrätt skyldig till olaga hot. Kvinnan nekar till brott.

  • Publicerad 16:29, 15 nov 2017

En dag i februari tidigare i år kom en pojke i Bålsta hem från skolan och berättade för sin mamma att han blivit slaget med en bandyklubba av en annan pojke på skolan.

Mamman bestämde sig för att åka hem till pojkens hem för att tala med hans föräldrar om det som hänt. Men när hon kom till pojkens hem var det pojken själv som öppnade.

Mamman till den slagna eleven frågade om hans föräldrar var hemma.

Pojken förklarar att de inte var det.

Då frågade mamman pojken om han slagit hennes son i skolan med en bandyklubba.

Pojken svarade först nej, men erkände sedan att han gjort det, men menade att en lärare sagt att fick slåss.

Barnen vittnade

Därefter uppger pojken i förhör med polisen att mamman ska ha sagt att om han rör hennes son igen så skulle hon plocka honom någonstans i skogen där ingen såg honom och sedan slå sönder honom.

Pojkens syster som också var hemma när kvinnan knackade på dörren har berättat i förhör att hon hört kvinnan säga att hon skulle ”plocka” ut hennes bror i skogen om han rörde hennes barn igen.

Systern har också berättat för polisen att de två syskonen grät när kvinnan hade åkt från huset. Hon har även berättat att hon varit rädd när hon gått till och från skolan eftersom hon då går igenom en skog och att hon inte vill att hennes bror ska gå där ensam.

I domen skriver tingsrätten att syskonens uppgifter måste värderas med försiktighet, men skriver samtidigt att ”de finner deras berättelser detaljerade, utan motsägelser och med uttryck för adekvata känslor samt samstämmiga i vad som uttalats”.

Fängelsenivå på straff

Kvinnan döms därför för olaga hot. Straffet för olaga hot är böter eller fängelse i högst ett år. Att hotet riktats mot ett barn i hans hem talar för att brottet är på fängelsenivå men tingsrätten finner mot bakgrund av övriga omständigheter i målet att påföljden kan stanna vid dagsböter. Kvinnan döms till 80 dagsböter å 150 kronor. Kvinnan nekar till brott.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

Trafikolycka vid Hemköp

Flera vittnen såg hur en motorcykel körde in i en svängande bil utanför Hemköp. Några har beskrivit att motorcykeln höll hög hastighet.söndag 8/7 8:36

Senaste numret

Bålstabladet