Barnet föll cirka tre meter när glasskivan på trappavsatsen gav vika. Foto: Privat

Mamma i chock efter allvarlig förskoleolycka

Det barn som igår föll tre meter från en trappavsats på en förskola i Västertorp vårdas ännu på sjukhus – men ska efter omständigheterna må okej. "Jag är i chock och kan inte ta in att det har hänt", säger barnets mamma

  • Publicerad 15:48, 24 nov 2017

Hjärtat stannar och man bara undrar hur detta kan ha skett

Det var i torsdags morse som ett barn föll cirka tre meter på en förskola i Västertorp när en glasskiva på trappavsatsen gav vika. Polisen utreder nu ärendet som en trolig arbetsplatsolycka.

StockholmDirekt har under dagen varit i kontakt med mamman till barnet som efter omständigheterna mår bra, men hålls kvar på sjukhus med en skallfraktur och en blödning mellan skallbenet och hjärnan.

– De ringde mig när det hade hänt och jag skyndade dit, hjärtat stannar och man bara undrar hur detta kan ha skett, säger hon och berättar att hon möttes av en blodpöl när hon kom till förskolan.

LADDA NER VÅR APP Iphone eller Android

Enligt det kommunala bolaget Sisab som förvaltar förskolan blev glasskivan som gav vika ditsatt så sent som i måndags efter att ha varit felanmäld tidigare.

– Något gick fel, men vi vet ännu inte riktig hur detta kunde hända. Vi utreder detta från vårt håll nu, säger Thomas Bergsell, pressansvarig för Sisab.

Sisab har kontrollerat trappan och bygger nu ett extra skydd i trä vid trappavsatsen som ska vara klart idag. De har även skickat ut fastighetsvärldar till samtliga förskolor som de ansvarar för runt om i Stockholm.

– Vi började med det igår och avslutar idag. Om det är något vi tycker ser misstänkt ut så skickar vi ut en besiktningsman. Nu handlar det om att säkerställa förskolan så att den är en trygg och säker plats tills på måndag, då verksamheten är igång igen, säger han.

LADDA NER VÅR APP Iphone eller Android

Mamman till barnet är i chockad när vi pratar med henne och säger att en sådan här sak inte ska få hända.

– Man lämnar sitt barn och tror de ska vara trygga på förskolan. Mitt barn hade änglavakt, men jag kommer hela tiden tänka – tänk om det hade gått värre, säger hon.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

Karin Ernlund (C): "Stoppa varje onödig regel för byggande"

Nyheter C-toppen i stor intervju inför Stockholmsvalet Inför valet träffar vi alla förstanamn i partierna som vill vinna makten i Stockholm. Det här är Karin Ernlunds och Centerpartiets främsta mål efter valet.lördag 21/7 9:05

Här är parkerna där du får dricka alkohol

Nyheter LISTA: Se vad som gäller för Stockholms alla parker 2018 I vissa parker i Stockholm är det helt okej att öppna bubblet eller ölen till picknickhänget, i andra råder strikt alkoholförbud. Här ser du vad som gäller för "din" park.fredag 20/7 14:43