Alex Blomster är en av flera som anordnar klädswopen senare i år. Foto: Mostphotos/Privat

Mammagrupp anordnar stor klädswop i Vallentuna

Har du kläder hemma som aldrig används? Då är detta något för dig. I december har du möjlighet att byta bort plagg som ligger och skräpar i garderoben under den stora klädswoppen i Vallentuna.

  • Publicerad 18:25, 25 okt 2017

En klädswop är en typ av byteshandel. Du lämnar in plagg och får på så sätt möjlighet att byta till dig någon annans plagg.

– Det kommer gå till så att man lämnar in kläder till oss. Antingen lämnar man in kläder innan eller på själva bytesdagen. Och sen får man en biljett för varje plagg. För varje plagg du lämnar in får du möjlighet att byta till ett annat, säger Alex Blomster, en av initiativtagarna till eventet.

Lämnar man in plagg i förtid får man VIP-förtur till klädswoppen.

– Vi vill helst att man lämnar in före så att det inte bli kaos. Och gör man det får man möjlighet att gå in och välja plagg innan de som lämnar kläder under själva eventet, säger Alex Blomster.

Mammagrupp bakom idén

Initiativet till klädswoppen kommer från Alex Bloms mammagrupp.

– Vi har pratat om en klädswop förut, men det har liksom inte blivit av. Men nu bestämde vi oss för att köra, säger Alex Blomster.

Med det finns också ett annat syfte med klädswoppen, nämligen att främja miljön.

– Om man kan göra något för miljön så ska man försöka göra det. Man behöver inte göra allt, men alla kan göra något litet. Det tror jag gör skillnad, säger Alex Blomster.

Här lämnar du kläderna

Mammagruppen tog med sig initiativet till kommunen som valde att stöttade idén. Vallentuna kommun kommer att stå för lokalen under eventet.

– Vi kommer att få låna fritidsgården Nova. Och det är kommunen som har hjälpt till med det, säger Alex Blomster.

2 december klockan 11.00 går eventet av stapeln på fritidsgården Nova.

Vill du lämna plagg i förtid är det följande info som gäller:

Lämna hos Linnea: Lingonvägen 12 Vallentuna tisdag 28/11 och torsdag 30/11

Lämna hos Alex: Blåbärsvägen 16 Vallentuna onsdag 29/11 och fredag 1/12

Det går även att lämna in kläder/skor den 2/12 på Nova mellan klockan 11-13. 
 

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

Två fall av misshandel i Täby

Nyheter Berusad vid skatepark Under samma kväll fick polisen med knappt 30 minuters mellanrum in två samtal om misshandel i Täby.måndag 25/6 15:22

Åkte till krockskadad bil – fann 10 skadade bilar

Nyheter "Blod kring bilen" Det var i helgen när polisen åkte ut till Vallentuna för att se över en krockskadad bil som man hittade tio andra bilar som drabbats av skadegörelse.måndag 25/6 15:13