Under söndagen var polispatruller ute i området för att prata med eventuella vittnen. Foto: Sacharias Källdén

Man anhållen efter mord i Kungens kurva

En man har anhållits misstänkt för mord och mordförsök efter skottlossningen i Kungens kurva i lördags. En man i 25-årsåldern dödades och en kvinna skadades i dådet.

  • Publicerad 13:08, 20 jan 2020

Strax efter klockan halv fem på lördagseftermiddagen utbröt skottlossning på en bensinstation intill Ikea i Kungens kurva. Skotten avlossades från en bil in i en annan, där det satt tre personer. En man och en kvinna träffades av skotten.

Manne som är i 25-årsåldern fördes till sjukhus med allvarliga skador och avled senare under kvällen. Kvinnan fördes också till sjukhus och enligt uppgifter till DN var hennes hälsotillstånd under söndagen stabilt. Ytterligare en person som satt i bilen ska ha klarat sig oskadd.

Skjutningen inträffade vid en tid då många människor vistas i området. Flera vittnen larmade polisen.

Sannolika skäl

På lördagskvällen greps en man som nu sitter anhållen på sannolika skäl misstänkt för mord och mordförsök, vilket är den högre misstankegraden. Misstänkt mordförsök gäller den skadade kvinnan och den tredje personen som satt i bilen.

– Utredningsåtgärder pågår just nu, vi samlar information. Finns det kameror, finns det tips? Likheter och olikheter med liknande händelser, säger Towe Hägg på polisens regionledningscentral.

– Det har hållits ett polisförhör med honom och han förnekar misstankarna, säger mannens advokat Cathrine Örte till TT.

Flera medier har rapporterat om att det kan finnas kopplingar till en konflikt mellan kriminella gäng i området, finns det en sådan koppling?

– Jag vet att vi tittar på det, vi har ju information om pågående konflikter, säger Towe Hägg,

Tidigare samma dag inträffade en skottlossning på en bensinstation i Fittja, inte långt från Kungens kurva, men ingen tros ha skadats och ingen har gripits.

Finns det ett samband med skottlossningen i Fittja?

– Det är också sånt vi tittar efter, säger Towe Hägg.

Senast i morgon tisdag klockan 12 måste förundersökningsledaren Johanna Rejdemo Storbjörk ge besked om den anhållne mannen ska begäras häktad eller inte.