Foto: Mostphotos

Man anhållen för mord i Skärholmen

En man har anhållits, misstänkt för mord, efter att en kvinna hittades död i en lägenhet i Skärholmsområdet på tisdagseftermiddagen.

  • Publicerad 09:16, 3 apr 2019

Det var vid 17-tiden på tisdagseftermiddagen som polisen hittade en död kvinna i en lägenhet i Skärholmens stadsdelsområde. En man som befann sig i lägenheten när polisen kom dit togs med till förhör.

– Han är nu anhållen, skäligen misstänkt för mord, vilket är den lägre misstankegraden, säger Towe Hägg, presstalesperson på Stockholmspolisen.

Enligt Expressen fanns en bebis i lägenheten. Det bekräftar åklagare Carolin Hagvil, som leder förundersökningen, till tidningen.

Under gårdagen jobbade polisens tekniker på platsen, förhör har hållits och polisen genomförde dörrknackning i fastigheten.

– I dag ska vi se vad vi har fått in och vi fortsätter förhören med den anhållna mannen. Det är så mycket vi kan säga i nuläget, säger Towe Hägg.

Kände varandra

Enligt ett pressmeddelande från Åklagarmyndigheten är både mannen och den döda kvinnan mellan 20 och 30 år gamla.

– Den misstänkta mannen och kvinnan känner varandra. Nu jobbar vi intensivt och brett i utredningen. Polisen håller flera förhör samtidigt som tekniska undersökningar av brottsplatsen görs, säger förundersökningsledare, kammaråklagare Carolin Hagvil, i pressmeddelandet.

Senast på fredag den 5 april måste åklagaren begära den misstänkta mannen häktad eller släppa honom på fri fot.