En man avled till följd av sina skador efter en arbetsplatsolycka i Barkarbystaden nu i lördags. Bilden är en genrebild. Foto: Sacharias Källdén

Man död efter arbetsplatsolycka i Barkarbystaden

I lördags avled en man efter ett fall från en hög höjd, som skedde på en byggarbetsplats i Barkarbystaden. Både polisen och arbetsgivaren utreder nu händelsen.

  • Publicerad 10:57, 2 sep 2019

Det var på en byggarbetsplats vid Mustanggatan/Viggengatan i Barkarbystaden som olyckan inträffade i lördags förmiddag.

– Det var en man som ramlade från en hög höjd, om det var ett tak eller en byggnadsställning vet jag inte, men han avled tyvärr, säger Magnus Nilsson, kommunpolis i Järfälla.

Mannen är hemmahörande i Litauen och polisen vet inte i nuläget om han har anhöriga i Sverige, men de jobbar på att nå anhöriga i Litauen.

– Sedan får man se vad en utredning kan visa, men i nuläget är en polisanmälan om vållande till annans död upprättad, alltså arbetsmiljöbrott. Det finns ingen misstanke om att någon skulle ha bragt honom om livet, säger Magnus Nilsson.

Tidigare under måndagen var två inspektörer från Arbetsmiljöverket på platsen.

– Det är otroligt sorgligt att ännu en person mist livet i arbetet. Det som är viktigt i detta skede är att arbetsgivaren tar hand som de som jobbat ihop med personen och erbjuder krisstöd, samt har kontakt med anhöriga, säger Anna Billgren, regionchef på Arbetsmiljöverket.

Utöver polisens förundersökning pågår också en utredning från arbetsgivarens håll, som Arbetsmiljöverket kommer att följa.

"Fokus är att stötta de som berörs"

Brabo är byggherre för arbetsplatsen där olyckan skedde, men arbetet sker med totalentreprenad.

"Det är naturligtvis en tragisk händelse och våra tankar går till den förolyckades anhöriga och arbetskamrater. Vårt fokus nu är att stötta de som berörs och vi kommer att följa utredningsarbetet noga", skriver Fredrik Mattson, vd på Brabo i ett mejl till JärfällaDirekt.

Han skriver vidare att entreprenören har anmält olyckan till Arbetsmiljöverket och polisen, och att de avvaktar utredningarna.

"Innan utredningarna är klara avstår vi från alla former av spekulationer eller vidare uttalanden om orsaken till händelsen", skriver han.

Stockholm Direkt