Livstid. Den man som har suttit häktad sen december dömdes idag för ett mordförsök i Vallentuna. Foto: Mostphotos

Man dömd för mordförsök i Vallentuna

Idag, den 24 april, kom domen mot den man som suttit häktad sedan december, misstänkt för försök till mord i Vallentuna. Han döms nu till livstids fängelse för mordförsöket och för ytterligare två fullbordade mord.

  • Publicerad 16:32, 24 apr 2019

Brottet, som är ett av de som mannen döms för, inträffade i december 2018 i ett industriområde i Vallentuna.

En vitklädd person kom in på ett bilföretag i området och stack en kniv i bröstkorgen på en anställd. Den anställde fick livshotade skador och kort efter händelsen häktades en man, misstänkt för försök till mord.

Idag, onsdag, beslutade Attunda tingsrätt att mannen är skyldig till brottet.

– Det starkaste beviset är utpekandet som målsägande gjort. Redan efter han blivit knivhuggen säger han till sina arbetskamrater vem som gjort det, säger domaren Lennart Christianson.

Den dömde mannen själv nekar till brott.

Även dömd för två mord

Mannen dömdes nu i mars för två fullbordade mord i Svea Hovrätt, varav straffet blev livstids fängelse. Därför får han ingen ny påföljd för mordförsöket i Vallentuna, utan istället omfattas även det här brottet av den tidigare livstidsdomen.

Mannen får även betala skadestånd på drygt 200 000 kronor till målsägande.

Målsägande var med på förhandlingarna i tingsrätten och är fortfarande inte helt återställd efter händelsen.

Här får hundarna egen lekplats i Täby

Nyheter Blir den fjärde i kommunen Nu är det beslutat att Täby får ännu en hundlekplats i kommunen, det blir den fjärde i kommunen.fredag 17/5 16:41

Bo fick kvarnens vingar att snurra igen

Nyheter Uppfinnaren: Finns mängder med problem, men också mängder lösningar Han är den 79-årige Vallentunabon som äger sju olika företag och exporterar produkter till ett 70-tal länder. Han är uppfinnarsonen som började hitta på egna produkter i 20-årsåldern – och som 60 år...fredag 17/5 16:12
Stockholm Direkt