Livstid. Den man som har suttit häktad sen december dömdes idag för ett mordförsök i Vallentuna. Foto: Mostphotos

Man dömd för mordförsök i Vallentuna

Idag, den 24 april, kom domen mot den man som suttit häktad sedan december, misstänkt för försök till mord i Vallentuna. Han döms nu till livstids fängelse för mordförsöket och för ytterligare två fullbordade mord.

  • Publicerad 16:32, 24 apr 2019

Brottet, som är ett av de som mannen döms för, inträffade i december 2018 i ett industriområde i Vallentuna.

En vitklädd person kom in på ett bilföretag i området och stack en kniv i bröstkorgen på en anställd. Den anställde fick livshotade skador och kort efter händelsen häktades en man, misstänkt för försök till mord.

Idag, onsdag, beslutade Attunda tingsrätt att mannen är skyldig till brottet.

– Det starkaste beviset är utpekandet som målsägande gjort. Redan efter han blivit knivhuggen säger han till sina arbetskamrater vem som gjort det, säger domaren Lennart Christianson.

Den dömde mannen själv nekar till brott.

Även dömd för två mord

Mannen dömdes nu i mars för två fullbordade mord i Svea Hovrätt, varav straffet blev livstids fängelse. Därför får han ingen ny påföljd för mordförsöket i Vallentuna, utan istället omfattas även det här brottet av den tidigare livstidsdomen.

Mannen får även betala skadestånd på drygt 200 000 kronor till målsägande.

Målsägande var med på förhandlingarna i tingsrätten och är fortfarande inte helt återställd efter händelsen.

Omtyckt krog i Vallentuna tvingas lägga ner

Nyheter Dixie twins kan behöva flytta vid årsskiftet Centrumkrogen Dixie twins i Vallentuna kommer tvingas stänga i slutet av året. Detta eftersom deras kontrakt går ut och fastighetsägaren vill bygga om stället till kontor.fredag 23/8 15:36

Misstänkta för Stocksundsmordet släpps på fri fot

Nyheter Man i 50-årsåldern sköts utanför matbutik De tre personer som suttit anhållna, misstänka för mordet på en man i 50-årsåldern i Stocksund, släpps nu på fri fot.fredag 23/8 12:10
Stockholm Direkt