MINNESPLATS. Blommor och ljus ställdes utanför huset där det misstänkta mordet skedde. Foto: Arkivbild/Ulrica Andersson

Man erkänner mord på hyresvärd

En man i 30-årsåldern har åtalats för att ha mördat sin hyresvärd i Hallonbergen. Han har erkänt brottet.

  • Publicerad 14:25, 13 sep 2018

Mannen ska ha hyrt ett rum hos kvinnan, som han blivit uppsagd från men inte flyttat ut ur. I slutet av april larmades polis och ambulans till adressen i Hallonbergen av grannar.

Kvinnan, som ska ha knivskurits, gick inte att rädda utan avled på platsen. Den nu mordåtalade mannen häktades av Solna tingsrätt samma vecka.

Enligt åklagaren ska mannen ha tillfogat kvinnan ett stort antal stick- och skärskador. Ett flertal av dem ska ha varit livshotande.

Både vittnesmål, larmsamtal och videoupptagning från en polismans kroppskamera finns bland åklagarens bevismaterial för att kvinnan lidit svårt och känt stark dödsångest under en avsevärt lång tid.

Mannen har erkänt mordet, enligt stämningsansökan.

Lägenheten betraktas som brottsplats och åklagaren yrkar på att den ska vara avspärrad till dess att en dom har vunnit laga kraft.

Fler nyheter i Vi i Sundbyberg

Stor polisinsats i Hallonbergen

Nyheter Polisen förtegen Polisen är på plats i Hallonbergen med anledning av ett misstänkt brott.fredag 5/7 15:44

Citybanan igång igen efter röklarm

Nyheter SL flaggar för förseningar och trängsel Rökutveckling i Citybanan gjorde att pendeltågstrafiken stoppades under onsdagen.onsdag 3/7 12:23

Tågluffa med SL-kortet i sommar

Nyheter Så upplever du norra länet med pendeln och tuben Allt fler väljer att skippa både flyg och bil för att istället resa med mer miljövänliga alternativ som tåg. Och vad passar väl då bättre än att semestra på hemmaplan, med de färdmedel som lyder...måndag 1/7 16:25
Stockholm Direkt