MINNESPLATS. Blommor och ljus ställdes utanför huset där det misstänkta mordet skedde. Foto: Arkivbild/Ulrica Andersson

Man erkänner mord på hyresvärd

En man i 30-årsåldern har åtalats för att ha mördat sin hyresvärd i Hallonbergen. Han har erkänt brottet.

  • Publicerad 14:25, 13 sep 2018

Mannen ska ha hyrt ett rum hos kvinnan, som han blivit uppsagd från men inte flyttat ut ur. I slutet av april larmades polis och ambulans till adressen i Hallonbergen av grannar.

Kvinnan, som ska ha knivskurits, gick inte att rädda utan avled på platsen. Den nu mordåtalade mannen häktades av Solna tingsrätt samma vecka.

Enligt åklagaren ska mannen ha tillfogat kvinnan ett stort antal stick- och skärskador. Ett flertal av dem ska ha varit livshotande.

Både vittnesmål, larmsamtal och videoupptagning från en polismans kroppskamera finns bland åklagarens bevismaterial för att kvinnan lidit svårt och känt stark dödsångest under en avsevärt lång tid.

Mannen har erkänt mordet, enligt stämningsansökan.

Lägenheten betraktas som brottsplats och åklagaren yrkar på att den ska vara avspärrad till dess att en dom har vunnit laga kraft.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

StockholmDirekt Comment Policy

Håll dig till saken. Håll god ton. Du ansvarar själv för att ditt inlägg inte bryter mot svensk lag.

Please read our Comment Policy before commenting.

Fler nyheter i Vi i Sundbyberg

Gemensam grönblå plattform

Nyheter Lärarlöner, ekonomi och förskola i centrum För två veckor sedan sprack det grönblå styret när L och C anslöt sig till S – nu presenterar de resterande tre partierna i koalitionen en egen plattform. Ordning och reda i ekonomin, är det...tisdag 20/11 14:30

Bristol-skylten är på plats

Nyheter Officiell nyinvigning i helgen Nu är Bristol-skylten på plats. Och den lyser. För första gången på många år. Den officiella nyinvigningen blir i helgen.måndag 19/11 17:52

Inhyrd snökanon ska göra snö i Sumpan

Nyheter Skidlekplats på gång i Ursvik För första gången på 15 år ser det ut att kunna bli ett konstgjort skidspår i Sundbyberg. Med hjälp av en inhyrd snökanon ska snö tillverkas till en skidlekplats i Ursvik. Nu saknas bara kylan.måndag 19/11 14:20