MINNESPLATS. Blommor och ljus ställdes utanför huset där det misstänkta mordet skedde. Foto: Arkivbild/Ulrica Andersson

Man erkänner mord på hyresvärd

En man i 30-årsåldern har åtalats för att ha mördat sin hyresvärd i Hallonbergen. Han har erkänt brottet.

  • Publicerad 14:25, 13 sep 2018

Mannen ska ha hyrt ett rum hos kvinnan, som han blivit uppsagd från men inte flyttat ut ur. I slutet av april larmades polis och ambulans till adressen i Hallonbergen av grannar.

Kvinnan, som ska ha knivskurits, gick inte att rädda utan avled på platsen. Den nu mordåtalade mannen häktades av Solna tingsrätt samma vecka.

Enligt åklagaren ska mannen ha tillfogat kvinnan ett stort antal stick- och skärskador. Ett flertal av dem ska ha varit livshotande.

Både vittnesmål, larmsamtal och videoupptagning från en polismans kroppskamera finns bland åklagarens bevismaterial för att kvinnan lidit svårt och känt stark dödsångest under en avsevärt lång tid.

Mannen har erkänt mordet, enligt stämningsansökan.

Lägenheten betraktas som brottsplats och åklagaren yrkar på att den ska vara avspärrad till dess att en dom har vunnit laga kraft.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

Städning av valkampanj inte fläckfri

Nyheter Borde vara bortplockad nu I en gemensam insats delade sju partier upp kommunen i varsitt område för att plocka ned valaffischer. Nu ska de ha tagits ned – men städningen har inte varit fläckfri.tisdag 18/9 9:56

Nu vill hon ändra lagen från riksdagen

Nyheter Fler ska komma i arbete med hårdare krav Josefin Malmqvist (M), ordförande i social- och arbetsmarknadsnämnden i Sundbyberg, har fått en plats som riksdagsledamot. – Jag hoppas ju på att få möjlighet att fortsätta minska utanförskapet,...måndag 17/9 11:52