Man får fängelse för misshandel av kvinna

En 41-årig man döms till tre månaders fängelse för bland annat misshandel. Mannen misshandlade sin partner inför två barn.

  • Publicerad 12:43, 17 aug 2020

Kvinnan fick senare besöka sjukhus och hade bland annat sår på huvudet.

Den 41-årige mannen döms till tre månaders fängelse för misshandel och ringa narkotikabrott.

Man och kvinna bråkade

Händelsen ska ha inträffat mellan den 9 och 10 juli i år. Mannen, kvinnan och två minderåriga flickor, 9 och 14 år gamla, befann sig i kvinnans lägenhet i Enköping den aktuella kvällen. Mannen och kvinnan hade bråkat tidigare under dagen och på kvällen uppstod en ny konflikt mellan mannen och kvinnan som har en nära relation.

Kvinnan fick senare besöka sjukhus och hade bland annat sår på huvudet. Kvinnan har i förhör själv sagt att hon svimmat på grund av sitt dåliga hälsotillstånd och att hon därför skadat sig.

Barn vittnade

Den äldre av flickorna som var i lägenheten har i förhör berättat att mannen brottat ner kvinnan så att hon slagit huvudet i golvet. Han ska även ha dragit kvinnan i håret och slagit henne i ansiktet med handflatan.

Den nu dömde mannen nekade till att ha misshandlat kvinnan. Han har i förhör sagt att han enbart tryckt ner kvinnan i en fåtölj och mot en väska i lägenheten för att lugna henne då hon var hysterisk.

Skador och blodspår

Det som talar mot mannens berättelse är utöver flickans vittnesmål även kvinnans skador samt att det hittats blodspår på golvet i köket. Blod fanns alltså inte bara på den plats där mannen ska ha tryckt ner kvinnan i en fåtölj och där hon ska ha svimmat. Tingsrätten anser därför att det finns tillräcklig bevisning för att mannen ska dömas för misshandel.

Det ringa narkotikabrottet består i att mannen vid tillfället för misshandeln hade cannabis i kroppen.

Frias från brott mot flickan

Mannen åtalades även för att ha slagit den 14-åriga flickan som var på platsen. Tingsrätten anser att flickan är trovärdig när det gäller det vittnesmålet. Det finns emellertid inte någon annan bevisning i målet som ger stöd till det påståendet.

Därför är det inte ställt utom rimligt tvivel att det har gått till på det sätt som åklagaren har påstått. Mannen frias därför från att ha misshandlat flickan.

Våld i nära relation

Våld i nära relationer är ofta ett mönster av handlingar som kan vara allt ifrån subtila handlingar till grova brott. Mer konkret är det allt ifrån att bli förlöjligad till att utsättas för våldtäkt eller allvarliga hot.
Källa: Socialstyrelsen

De är på jakt efter att hjälpa fler

Nyheter Med 200 000 kronor i kassan vill den nystartade föreningen Victoria göra gott. – Vi vill att alla ska ges samma chans i livet att utvecklas till sitt allra bästa jag, säger Arne Wåhlstedt, ordförande.fredag 18/9 11:42

Stöld på ICA Maxi funkar inte

Nyheter Två stölder kunde avslöjas på ICA Maxi under torsdagen. I båda fallen var det vuxna personer som försökte ta med sig varor utan att betala – men som upptäcktes och stoppades då de gick ut.fredag 18/9 10:33