Arkivbild. En man ska i en arbetsplatsolycka ha fått flera ton jord och sten över sig. Räddningstjänsten är på plats. Foto: Sacharias Källdén

Man fastklämd – fick tonvis med jord och sten över sig

Under måndagseftermiddagen larmades räddningstjänsten till en arbetsplats i södra Stockholm efter att en man ska ha fått flera ton jord och sten över sig.

  • Publicerad 13:11, 19 aug 2019

Klockan 12:15 under måndagseftermiddagen larmades räddningstjänsten till en arbetsplats i Stureby med anledning av att en man fått flera ton jord och sten över sig.

– När mannen har varit nere i ett dräneringshål har detta rasat och han har varit begravt till underkroppen, säger Mathias Häglund, presstalesperson vid Storstockholms brandförsvar.

Räddningsarbetet skedde långsamt, eftersom det fanns fortsatt risk för ras i dräneringshålet. Enligt Mathis Häglund var mannen vid god vigör under räddningsinsatsen.

UPPDATERING 15.00

Mannen är nu räddad från dräneringshålet och polisen skriver på sin hemsida att han har förts till sjukhus för kontroll.

En förundersökning om arbetsmiljöbrott är inledd.

Martin tar hemlagat till en ny nivå

Nyheter Sköndals-kocken: "Alla är hemma, varför inte grilla lite?" Sköndal på engelska blir "nice valley". Och låter inte det som namnet på en restaurang? En sådan har Martin Johansson öppnat i sitt radhus på Karin Larssons väg, till hemmajobbande grannars...tisdag 7/4 16:21

Så många är smittade av covid-19 där du bor

Nyheter Störst spridning i Järvaområdet 3143 fall av covid-19 finns i Stockholm. Nu presenterar Smittskydd Stockholm en lista över antalet bekräftade fall fördelat på kommun och stadsdel.tisdag 7/4 11:08