Arkivbild. En man ska i en arbetsplatsolycka ha fått flera ton jord och sten över sig. Räddningstjänsten är på plats. Foto: Sacharias Källdén

Man fastklämd – fick tonvis med jord och sten över sig

Under måndagseftermiddagen larmades räddningstjänsten till en arbetsplats i södra Stockholm efter att en man ska ha fått flera ton jord och sten över sig.

  • Publicerad 13:11, 19 aug 2019

Klockan 12:15 under måndagseftermiddagen larmades räddningstjänsten till en arbetsplats i Stureby med anledning av att en man fått flera ton jord och sten över sig.

– När mannen har varit nere i ett dräneringshål har detta rasat och han har varit begravt till underkroppen, säger Mathias Häglund, presstalesperson vid Storstockholms brandförsvar.

Räddningsarbetet skedde långsamt, eftersom det fanns fortsatt risk för ras i dräneringshålet. Enligt Mathis Häglund var mannen vid god vigör under räddningsinsatsen.

UPPDATERING 15.00

Mannen är nu räddad från dräneringshålet och polisen skriver på sin hemsida att han har förts till sjukhus för kontroll.

En förundersökning om arbetsmiljöbrott är inledd.

Nya tobakslagen slår hårt mot kioskägare

Nyheter Laheeb förlorade tillståndet och nästan hela dagskassan Den nya tobakslagen slår hårt mot de som nekas att handla med cigaretter. "Jag funderar på att sälja min butik, men då blir jag arbetslös", säger en före detta tobakist. Han hävdar att hans dagskassa...tisdag 18/2 20:00

Restaurangen på Farsta gård stängd – igen

Nyheter Infekterad strid i idyllen: "Plötsligt bara slutade verksamheten" Drygt ett år efter nyöppnandet har den nya restaurangägaren försvunnit från lokalerna på Farsta gård, efter en infekterad strid med Farsta föreningsråd.tisdag 18/2 16:30