Arkivbild. En man ska i en arbetsplatsolycka ha fått flera ton jord och sten över sig. Räddningstjänsten är på plats. Foto: Sacharias Källdén

Man fastklämd – fick tonvis med jord och sten över sig

Under måndagseftermiddagen larmades räddningstjänsten till en arbetsplats i södra Stockholm efter att en man ska ha fått flera ton jord och sten över sig.

  • Publicerad 13:11, 19 aug 2019

Klockan 12:15 under måndagseftermiddagen larmades räddningstjänsten till en arbetsplats i Stureby med anledning av att en man fått flera ton jord och sten över sig.

– När mannen har varit nere i ett dräneringshål har detta rasat och han har varit begravt till underkroppen, säger Mathias Häglund, presstalesperson vid Storstockholms brandförsvar.

Räddningsarbetet skedde långsamt, eftersom det fanns fortsatt risk för ras i dräneringshålet. Enligt Mathis Häglund var mannen vid god vigör under räddningsinsatsen.

UPPDATERING 15.00

Mannen är nu räddad från dräneringshålet och polisen skriver på sin hemsida att han har förts till sjukhus för kontroll.

En förundersökning om arbetsmiljöbrott är inledd.

SL förbjuder elsparkcyklar överallt

Nyheter Nytt beslut Nu sätter SL stopp för elsparkcyklar i kollektivtrafiken, så länge du inte äger den själv.onsdag 18/9 10:54

Ny lagerlokal byggs vid Drevvikens strand

Nyheter Stadens planer på ett nytt bostadsområde vid Drevvikens strand i Larsboda går vidare. Nu föreslår exploateringskontoret att hyrlagerbolaget 24Storage ska få köpa mark för att bygga en lagerlokal i...onsdag 18/9 10:49