Balkongräddning. En man föll från taket under tisdagen. Obs. Personen på bilden har inget med historien att göra. Foto: Mostphotos

Man föll från tak - räddades av balkong

När stegen gick sönder räddades han av balkongen. Nu utreds om någon är skyldig till olyckan på arbetsplatsen.

  • Publicerad 09:51, 20 dec 2017

MÄSTERGATAN
Tisdag 19/12
Vållande till kroppsskada i samband med arbetsplatsolycka. Det utförs ett arbete på ett nybygge och en man är uppe på taket för att jobba. Han klättrar på en stege på taket. Stegen lossnar och mannen börjar glida nedför taket. När han kommer fram till kanten faller han av, men har rejäl tur i oturen då han landar på en balkong nedanför taket. Därmed blir fallet inte särskilt långt. Mannen, som är i 25-årsåldern, förs till sjukhuset, men drabbas inte av några svårare skador. Händelsen kommer att utredas för att se om någon gjort sig skyldig till något brott.

RIKSVÄG 70
Tisdag 19/12
Trafikolycka. Nej, den här gången var det inget brott, men det kunde ha gått rejält illa ändå. En lettiskregistrerad lastbil med släp drabbas av halkan. Släpet börjar nämligen svaja och därefter tar den med sig lastbilen ut på en åker. Där sliter den av en elledning och börjar sedan läcka diesel. Föraren har inga synliga skador, men förs ändå till sjukhus. Sedan dess har lastbilen bärgats och det har även sanerats för diesel.

KRAFTGATAN
Tisdag 19/12
Stöld. En okänd man kommer in på ett kontor och pratar en engelska som är svår att förstå. Kvinnan som tar emot honom på kontoret följer honom ut. När hon kommer tillbaka har någon tillgripit sig hennes mobil och plånbok. Mannen beskrivs vara i 40-årsålern, 160 till 165 centimeter lång och med utländskt utseende.

TORGGATAN
19/12
Stöld. En äldre person, över 70 år, får besök hemma. Utanför hennes dörr står två män med en lapp på vilken det är skrivet något på svårtydd engelska. De vill komma in, något målsäganden inte är intresserad av. När hon sedan återvänder in upptäcker hon att plånboken och pengar är borta ur hennes väska.

ENKÖPING
Tisdag 19/12
Ringa stöld. En civilpolispatrull utanför Coop stoppar och kontrollerar två män på grund av narkotikamisstanke. Någon narkotika hittas dock inte och männen fortsätter in på Coop. När de kommer ut är patrullen kvar. Männen har köpt varsin läsk. De stoppas en andra gång och den här gången visar visitationen att de har stöldgods på sig i form av stekfläsk till ett värde av 110 kronor respektive 170 kronor. Båda grips då de inte har ID-handlingar på sig, men släpps sedan de kunnat identifierats.

DR WESTERLUNDS GATA
Tisdag 19/12
Stöld. Någon gång mellan lördag och måndag har en mobiltelefon försvunnit från ett företag.

BÅLSTA
Tisdag 19/12
Inbrott. Villainbrotten i Bålsta har varit ett stort problem under året. Nu tycks det som om de har kommit igång igen efter en lite lugnare period. Under tisdagen skedde tre inbrott eller inbrottsförsök. Dels på Stockholmsvägen någon gång mellan 16.00 och 16.30 då en okänd gärningsman bryter sig in. Det är oklart vad som är stulet.

Samma sak sker på Videvägen någon gång mellan 09.00 och 17.00 där någon eller några brutit sig in genom ett fönster. Dessutom tar sig någon eller några personer in i en villa på Mansängen, den här gången genom altandörren. Väl där inne har diverse gods plockats ihop som sedan lämnats kvar utanför huset. Teknisk undersökning pågår.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

Fyra bilar - fyra brott (och två var Saabar)

Nyheter Många brott har direkt koppling till fordon. Fyra sådana noterades i Enköping under lördagen och natten mot söndagen.söndag 8/7 8:19