Polisen vill komma i kontakt med vuxna som befann sig i parkleken Gulsippan då en äldre man försökt få med sig ett barn från parken. Foto: Kevin Wedin

Man försökte få med sig barn från park i Hässelby

Sent igår eftermiddag ska en äldre man försökt få med sig ett barn från parkleken Gulsippan i Hässelby. Barnet sprang därifrån och nu vill polisen komma i kontakt med vuxna som har sett händelsen.

  • Publicerad 11:15, 17 apr 2018

Det var igår eftermiddag mellan fem och halv sex på eftermiddagen som händelsen inträffade i parkleken Gulsippan i Hässelby villastad. En man ska då ha pratat med barnet och frågat om hen ville följa med honom från parken.

– Som jag har förstått det mår barnet efter omständigheterna bra men är såklart skärrad. Men barnet sprang ifrån mannen, säger Tommy Stiernerlantz, förundersökningsledare på Vällingbypolisen.

Polisen söker vittnen

Enligt honom ska flera vuxna ha befunnit sig i parken vid tidpunkten och noterat mannen. Nu vill polisen komma i kontakt med dem.

– Vi vet inte om mannen hade ont uppsåt eller inte. Kanske kommer han från ett av LSS-boendena i området och händelsen rör sig om ett missförstånd utan ont uppsåt från mannen. Därför vill vi komma i kontakt med vittnen och med honom för att utreda det, säger Tommy Stiernerlantz.

Mannen ska vara mellan 60-70 år och ha burit svarta byxor och en färgglad ryggsäck eller bag vid tillfället.

– Om man ser honom vill vi att man ringer 112 så att vi kan komma dit och prata med honom. Idag kommer vi att prata med barnet och föräldrarna samt ringa runt till LSS-boenden i området, säger Tommy Stiernerlantz.

Har du sett något?

Ser du mannen – ring 112 så att polisen kan komma dit och prata med honom.

Var du i parken? Mellan klockan 9 och 11 kan du ringa polisen på telnr 01056 306 96 eller mejla lpo-vallingby.utredning@polisen.se.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

DEBATT. "Modigt utspel om alternativ till drogstraff lovar gott"

Debatt Ordföranden för Brukarföreningen i Stockholm positiv till nytt utspel En nollvision för skador och dödlighet i samband med användning av droger vore mycket mer modernt och än en nollvision för droganvändning i sig, skriver Niklas Eklund från Brukarföreningen Stockholm.måndag 16/7 12:30

Ingen prognos för när Stockholm City kan öppna

Nyheter Rulltrappskaoset: ✓Okänd lagerstatus på reservdelar ✓Hela stationen fortsatt stängd Efter rulltrappshaveriet i Citybanan i förra veckan är station Stockholm City fortfarande stängd och ingen prognos finns för när den kan öppna. Stockholm Odenplan öppnade i morse efter att alla utom...måndag 16/7 11:53