En man försökte köra på en polis i Spånga på onsdagen. Foto: Sacharias Källdén

Man försökte köra på polis i Spånga

På onsdagsmorgonen skulle polisen kontrollera några bilar under Spångaviadukten. En man ska då ha försökt köra på en av poliserna.

  • Publicerad 16:49, 29 nov 2017

Hon hann precis hoppa undan

Polisen har under hösten fått många samtal om att personer bor i sina bilar vid parkeringen under Spångaviadukten i Spånga centrum. Sedan augusti har polisen beslagtagit ett tjugotal bilar på platsen.

Det var vid en sådan insats vid sjutiden på onsdagsmorgonen som en man i 25-årsåldern försökte köra på en polis.

– Vi skulle kontrollera en bil. Då var det en bil intill som drog iväg och försökte köra på en av poliserna. Poliskvinnan hann precis hoppa undan och som tur var skadades ingen, säger Kjell Hellström vid Rinkebypolisen.

En medborgare ska ha blockerat infarten, och mannen kunde först tillfångatas. Men efter att hans vänner hjälpt honom att komma loss försvann han i riktning mot Spånga gymnasium. Medhjälparna misstänks nu för främjande av flykt.

– Vi vet vem mannen är och vi planerar att anhålla honom i sin frånvaro under kvällen, säger Kjell Hellström.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

Karin Ernlund (C): "Stoppa varje onödig regel för byggande"

Nyheter C-toppen i stor intervju inför Stockholmsvalet Inför valet träffar vi alla förstanamn i partierna som vill vinna makten i Stockholm. Det här är Karin Ernlunds och Centerpartiets främsta mål efter valet.lördag 21/7 9:05

Här är parkerna där du får dricka alkohol

Nyheter LISTA: Se vad som gäller för Stockholms alla parker 2018 I vissa parker i Stockholm är det helt okej att öppna bubblet eller ölen till picknickhänget, i andra råder strikt alkoholförbud. Här ser du vad som gäller för "din" park.fredag 20/7 14:43