Rån. På tisdagsförmiddagen greps en man som misstänks ha rånat en matbutik i Vällingby centrum. Foto: Arkiv

Man gripen efter rån mot matbutik i Vällingby

Under tisdagsförmiddagen utsattes en matbutik i Vällingby för ett rån. En väktare skadades i samband med att denne försökte att gripa mannen.

  • Publicerad 11:08, 30 jan 2018

Polisen har nu gripit en man som misstänks för rån mot en matbutik i Vällingby vid 09-tiden i morse.

– En person är gripen i närområdet, misstänkt för rån, säger Towe Hägg, på polisens ledningscentral.

Gjorde motvärn

En väktare i tjänst som försökte gripa mannen på plats blev i samband med det skadad.

– Jag vet att det skedde i samband med att väktaren skulle gripa personen som då gjorde motvärn. Men jag vet inte under vilka omständigheter. Ambulans är på plats men enligt patrullen på plats ska skadorna inte vara livshotande, säger Towe Hägg.

Det är ännu oklart om och i så vad den misstänkte ska ha fått med sig från butiken.

– En förundersökning om rån är inledd vilket innebär ett fullbordat rån. Men det är initiala uppgifter så rubriceringen kan komma att ändras, säger Towe Hägg.

UPPDATERING: Enligt nya uppgifter från polisen är det en butiksanställd, inte en väktare, som skadats med någon form av stickvapen i samband med rånet.

LÄS ÄVEN: Personal stickskadad vid rån mot matbutik

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

Så ska utemiljön kring Åkis bli bättre

Nyheter ✓Mindre buskage ✓Bättre belysning ✓Fler papperskorgar I måndags gick en trygghetsvandring av stapeln i området runt Åkermyntan och Smedshagen. Klottret såg ut att ha minskat, men det finns saker som behöver bli bättre.onsdag 23/5 16:28

Brommaföräldrar vill få fler att nattvandra

Nyheter Samlades på Äppelviksskolan efter flera rån Oron för ungdomars trygghet har ökat kraftigt i Bromma den senaste tiden. Därför bjöd Äppelviksskolans föräldraförening in föräldrar från Brommas högstadieskolor till ett möte för att locka fler till...onsdag 23/5 16:27

Vi är Västerort