FAST. En man i 40-årsåldern är gripen och misstänkt för att ha försökt våldta en minderårig flicka i ett skogsparti i Vällingby under måndagseftermiddagen. Foto: Mostphotos

Man gripen för våldtäktsförsök i Vällingby

Under måndagseftermiddagen utsattes en person för ett våldtäktsförsök i ett skogsområde i Vällingby. Senare under kvällen lyckades polisen gripa en misstänkt förövare.

  • Publicerad 07:38, 21 maj 2019

Det var klockan 15.05 på måndagseftermiddagen som polisen fick larm om ett misstänkt våldtäktsförsök i Vällingby.

Misstänkt våldtäktsförsök i Vällingby

Enligt Aftonbladet ska det ha varit en minderårig flicka som utsattes för överfallet, som skedde i ett skogsområde i Vällingby.

Enligt Aftonbladet ska händelsen skett i närheten av en skola. Polisen vill dock inte bekräfta de uppgifterna.

– Det jag kan säga är att det ska ha skett i ett skogsområde, om det ligger en skola i närheten vet jag inte, säger Mats Eriksson på Stockholmspolisen.

Flickan fördes efter händelsen till sjukhus.

– Det ska inte vara några fysiska skador vad jag känner till, säger Mats Eriksson.

LADDA NER VÅR APP Iphone eller Android

Senare under kvällen, klockan 21.35, meddelade polisen att en man i 40-årsåldern gripits i västra Stockholm, misstänkt för försök till våldtäkt.

– Det jag kan berätta är att en man är anhållen och vi har hållit ett kortare inledande förhör med honom. Under dagen ska vi hålla kompletterande förhör, och det viktigaste just nu är förhör med flickan, säger Mats Eriksson.

Söker ni några andra vittnen?

– Folk som har gjort iakttagelser som kan driva utredningen framåt är vi alltid intresserade av att prata med, säger Mats Eriksson.

Den som vill tipsa polisen kan ringa 114 14.