Hedrade offret. Så här såg det ut på Larsbodavägen i september efter dödsskjutningen. Foto: Sacharias Källdén

Man gripen misstänkt för dödsskjutning i Farsta

I veckan grep polisen en man misstänkt för dödsskjutningen i Farsta. Och man utesluter inte att det kan bli fler gripanden.

  • Publicerad 11:28, 14 nov 2018

Den 21 september i år hittades en 25-årig man skottskadad på Larsbodavägen, nära Farsta centrum. Mannen som sedan tidigare var känd av polisen (se artikel ovan) avled senare på sjukhuset. Utredningen tog under de första två dagarna stora lokala polisresurser i anspråk.

Nu, nästan två månader senare, har polisen frihetsberövat en man som misstänks för brottet. Han hade varit anhållen av en åklagare en kortare tid, bara någon dag, när han greps mitt på dagen nu i tisdags.

LADDA NER VÅR APP Iphone eller Android

– Jag vill inte säga att han var svår att få tag i, nej. Gripandet skedde helt odramatiskt. Utredningen kring skjutningen på Larsbodavägen tog i och med det här ett stort steg framåt, säger Ola Söderling, pressperson på polisen.

Exakt var mannen greps vill Söderling inte gå in på.

– Vi utesluter inte att det blir fler gripanden. Utredningen sköts av grova brott i polisområde Syd. De vill understryka att de har ett bra utredningssamarbete med den lokala polisen i Farsta. Det är inget unikt, men den goda lokala kännedomen har hjälpt till att ge resultat, säger Söderling.

Vad kan du säga om den gripne?

– Ingenting.

Vill ta unga bort från kriminalitet – vänds ryggen