TVÅ KROPPAR. Två personer hittades avlidna i Edsviken under påskveckan. Det första fallet utreds inte längre som mord. I det andra fallet är en person häktad, skäligen misstänkt för mord. Foto: Anton Kyhlbäck

Man häktad efter mordet i Edsviken

Mannen som greps misstänkt för mordet på den person som hittades död i Edsviken begärdes häktad under gårdagen av Solna tingsrätt.

  • Publicerad 11:39, 25 apr 2019

På påskafton hittade fiskare i Edsviken en död kropp i vassen, nära Helenelund.

En dag senare greps en ung man i 20-års åldern, hemmahörande i Uppsala län, misstänkt för dådet. Enligt uppgift ska fallet vara omfattande och åklagare, Ewa Tvengström, yrkade under gårdagen att mannen ska häktas skäligen misstänkt för mordet.

Under gårdagen begärdes mannen häktad av Solna tingsrätt – eftersom det finns en risk att mannen kan avvika från utredningen och undanröja bevis. Den misstänkte nekar till brott och senast den 30 april ska nästa häktningsförhandling äga rum.

Eftersökt i TV

Enligt uppgifter till tidningen Aftonbladet ska den avlidne personen identifierats med hjälp av tatueringar på på sin kropp. Han ska även varit eftersökt i TV3-programmet Efterlyst och fallet ska vara kopplad till en annan stadsdel i Stockholm.

Den misstänkt mördade personens anhöriga är underrättade.

Två kroppar på en vecka

Tidigare under påskveckan påträffades en annan död person i närheten av badberget, på andra sidan viken. Initialt fattade polisen misstanke om mord, men misstanke om att personen bragts om livet lades ner efter att kroppen identifierats.

Det dödsfallet leds inte av samma förundersökningsledare.

– Vi misstänker inget brott längre. Det här är en person som återfunnits och varit borta ett par månader, sa Carina Skagerlind, presstalesperson på polisen, under förra veckan.

Fler nyheter i Vi i Sollentuna

Socialnämnden kan gå 40 miljoner back

Nyheter Ny prognos för budgeten 2020 Socialnämnden beräknas få ett underskott på 43 miljoner kronor, visar en ny rapport. Nu får kommunledningskontoret gå in för att tillsammans med nämnden arbeta fram en ny budget.fredag 5/6 8:00

Det blir en sista seglats för studenterna

Nyheter Marina Läroverket får ett utspring Trots pandemin får sistaårseleverna på Marina Läroverket i Danderyd en sista tur på havet innan de tar nästa steg in i vuxenlivet: "Det är viktigt med ritualer", säger rektorn.torsdag 4/6 16:00

Förening bjuder in till gratis utomhusträning

Nyheter "Det bästa du kan göra just nu är att träna och vara utomhus" Föreningen Sollentuna Seniorgymnastik planerar gratisträningar för alla åldrar under juni och augusti för att motverka isoleringen under coronapandemin.onsdag 3/6 16:34
Stockholm Direkt