TVÅ KROPPAR. Två personer hittades avlidna i Edsviken under påskveckan. Det första fallet utreds inte längre som mord. I det andra fallet är en person häktad, skäligen misstänkt för mord. Foto: Anton Kyhlbäck

Man häktad efter mordet i Edsviken

Mannen som greps misstänkt för mordet på den person som hittades död i Edsviken begärdes häktad under gårdagen av Solna tingsrätt.

  • Publicerad 11:39, 25 apr 2019

På påskafton hittade fiskare i Edsviken en död kropp i vassen, nära Helenelund.

En dag senare greps en ung man i 20-års åldern, hemmahörande i Uppsala län, misstänkt för dådet. Enligt uppgift ska fallet vara omfattande och åklagare, Ewa Tvengström, yrkade under gårdagen att mannen ska häktas skäligen misstänkt för mordet.

Under gårdagen begärdes mannen häktad av Solna tingsrätt – eftersom det finns en risk att mannen kan avvika från utredningen och undanröja bevis. Den misstänkte nekar till brott och senast den 30 april ska nästa häktningsförhandling äga rum.

Eftersökt i TV

Enligt uppgifter till tidningen Aftonbladet ska den avlidne personen identifierats med hjälp av tatueringar på på sin kropp. Han ska även varit eftersökt i TV3-programmet Efterlyst och fallet ska vara kopplad till en annan stadsdel i Stockholm.

Den misstänkt mördade personens anhöriga är underrättade.

Två kroppar på en vecka

Tidigare under påskveckan påträffades en annan död person i närheten av badberget, på andra sidan viken. Initialt fattade polisen misstanke om mord, men misstanke om att personen bragts om livet lades ner efter att kroppen identifierats.

Det dödsfallet leds inte av samma förundersökningsledare.

– Vi misstänker inget brott längre. Det här är en person som återfunnits och varit borta ett par månader, sa Carina Skagerlind, presstalesperson på polisen, under förra veckan.

Fler nyheter i Vi i Sollentuna

Citybanan igång igen efter röklarm

Nyheter SL flaggar för förseningar och trängsel Rökutveckling i Citybanan gjorde att pendeltågstrafiken stoppades under onsdagen.onsdag 3/7 12:23

Tågluffa med SL-kortet i sommar

Nyheter Så upplever du norra länet med pendeln och tuben Allt fler väljer att skippa både flyg och bil för att istället resa med mer miljövänliga alternativ som tåg. Och vad passar väl då bättre än att semestra på hemmaplan, med de färdmedel som lyder...måndag 1/7 16:25

Totalstopp på E4:an efter olycka

Nyheter Lastbil blockerade vägen En olycka med en lastbil inträffade på E4:an vid trafikplats Rosersberg på måndagen.måndag 1/7 14:23
Stockholm Direkt