Det var i en lägenhet på Falkholmsgränd som kvinnan hittades död. Foto: Claudio Britos

Man häktad för mord i Skärholmen

Den man i 25-årsåldern som misstänks för att ha mördat en kvinna i en lägenhet i Skärholmen i tisdags har nu häktats.

  • Publicerad 16:04, 5 apr 2019

Det var vid 17-tiden på tisdagseftermiddagen som polisen hittade en död kvinna i en lägenhet på Falkholmsgränd i Skärholmen. En man som befann sig i lägenheten när polisen kom dit togs med till förhör och anhölls sedan.

Nu har mannen, som är i 25-årsåldern, häktats av Södertörns tingsrätt. Samtidigt har misstankarna mot honom stärkts, han är nu på sannolika skäl misstänkt för mord, vilket är den starkare misstankegraden.

– Det enda jag kan säga i nuläget är att det är samma man som tidigare anhållits, skäligen misstänkt. Nu är han häktad på sannolika skäl och utredningen fortsätter med teknisk utredning, förhör och annat, säger Carolin Hagvil, kammaråklagare och förundersökningsledare.

Hur kommer det sig att misstankarna mot honom stärkts?

– Jag menar att den utredning som har bedrivits de senaste dagarna har stärkt misstankarna mot honom. Och det har tingsrätten hållit med om.

Finns det andra misstänkta?

– Det vill jag inte gå in på.

På grund av förundersökningssekretessen vill Carolin Hagvil inte heller gå in på några omständigheter kring hur och varför kvinnan hittades i lägenheten.

Mannen och den döda kvinnan ska, enligt ett pressmeddelande från Åklagarmyndigheten, ha känt varandra. I lägenheten ska det också ha funnits ett litet barn, som enligt Aftonbladet omhändertogs av socialjouren.

Man anhållen för mord i Skärholmen