Södertörns tingsrätt. Här häktades den mordmisstänkte mannen. Foto: Mostphotos

Man häktad misstänkt för mord i Farsta strand

En man i 35–40-årsåldern har häktats på sannolika skäl misstänkt för mord. Detta efter att en man hittats skadad i Farsta strand och senare avlidit.

  • Publicerad 15:54, 31 jan 2020

Polis och ambulans anträffade den skadade mannen i en lägenhet i Farsta strand den 17 januari. Mannen fördes med ambulans till sjukhus och avled senare av sina skador.

Enligt polisen har en utredning visat att mannen utsatts för kraftigt våld mot kropp och huvud. En förundersökning om mord inleddes, och förra veckan kunde SöderortDirekt rapportera att tre män häktats skäligen misstänkta för gärningen, den lägre misstankegraden.

Dessa tre män har nu släppts på fri fot, uppger polisen. I stället har en man i 35–40-årsåldern häktats, på sannolika skäl misstänkt för mord. Beslutet om häktning kom i går, torsdag.

"Kommer att ge ett bra resultat"

Lars-Erik Hedberg, utredare på grova brott i region Stockholm Syd, säger i ett pressmeddelande att genomgång av både muntlig och teknisk bevisning lett fram till att tingsrätten häktat mannen.

– Utredningen har från början präglats av ett högt tempo och professionellt polisarbete vilket i slutändan kommer att ge ett bra resultat. Nu väntar flera förhör och bredare inhämtning av teknisk och muntligt bevisning, säger Hedberg.