Dubbelmord. Två avled i Bro natten till torsdagen den 21 februari. Foto: Brottsplats Stockholm

Man häktad misstänkt för mord

Två män har häktats i samband med morden i Upplands-Bro förra torsdagen.

  • Publicerad 09:31, 1 mar 2019

Klockan var 00.24 natten till torsdagen den 21 februari när polisen fick larmet om en skottlossning i Bro. Människor i närheten hörde upp mot 15 skott avlossas.

– När polisen kom till platsen påträffade de en person med svåra skador och påbörjade livräddning, men personen avled på plats, berättar Towe Hägg vid Stockholmspolisen.

Inte långt senare anträffades ytterligare en person avliden ett par hundra meter från person ett.

Den ene av de avlidna fanns nära förskolan Norrängen, den andre hittades vid Råbyskolan. Båda offren var i 20-årsåldern. Enligt vad Upplands-BroBladet erfar är de båda skjutna kända av polisen sedan tidigare och har dömts för ett flertal brott.

En man greps på plats och togs in på förhör, skäligen misstänkt för mord. Men han släpptes sedan, och har blivit helt avskriven från utredningen. Nu har dock två personer häktats. Den ene misstänks för två mord och grovt brott mot vapenlagen, den andre för försök till mord alternativt grov misshandel samt grovt brott mot vapenlagen.

De båda männen är i 20-årsåldern, den ene ett par år äldre än den andre.

Koppling mellan skjutningar

Polisen utreder en koppling mellan dödsskjutningarna förra torsdagen och en skottlossning den 11 februari när en man blev skjuten i foten. Källor till Aftonbladet uppger att de båda avlidna männen ska ha förhörts av polis efter skottlossningen den 11 februari, för att de ska ha befunnit sig i samma bil när det hände.

Skokloster hoppas på 10 000 motorvurmare

Stockholmstidningen Gasoline Magazine arrangerar en stor motorträff den 25–26 maj. Där allt ifrån gamla bilar till nya båtar kommer visas upp. Folk kommer krylla runt Skokloster Hotell i Håbo kommun...söndag 19/5 1:15

Nya torget: ”Ska blomma överallt”

”Grått och trist”, ”en riktig gråzon”, ”en stenöken”. Kungsängenborna uttrycker besvikelse över sitt nya torg, men Linda Edgren på kommunen lovar att det kommer att grönska.lördag 18/5 15:15

Senaste numret

Bålstabladet
Stockholm Direkt