Häktas. Efter förhandling i Solna tingsrätt häktades en man på fredagen, på sannolika skäl för försök till mord i Nacka den 8 september. Foto: Charlotte Årling

Man häktas misstänkt för mordförsök i Nacka

Den man som på onsdagskvällen greps misstänkt för inblandning i skjutningen, där en taxichaufför och en student skadades, i Nacka i september har nu häktats. Han misstänks på sannolika skäl för försök till mord.

  • Publicerad 16:25, 8 nov 2019

På mindre än två veckor ägde två skjutningar rum mot en och samma måltavla, en 33-årig man. Den ena skedde den 28 augusti i Råcksta, där 18-åriga Ndella Jack träffades av skott och avled av sina skador.

Den andra skjutningen var i Sickla den 8 september. Där träffades en taxichaufför i ryggen samt en student som befann sig i en bostad.

Två män skadade vid skottlossning i Sickla

I båda fallen misstänker polisen att den 33-årig mannen, som var gift med Ndella Jack, varit måltavla för skjutningarna.

Fyra personer häktade

I onsdags häktades tre män misstänkta för inblandning i mordet på Ndella Jack och skjutningen i Nacka.

Tre män häktas för inblandning i Råckstaskjutningen

Senare på kvällen kunde en fjärde person gripas, en 29-årig man folkbokförd i Nacka, misstänkt för inblandning i skjutningen i Nacka. På fredagsförmiddagen begärde åklagaren Maria Hävermark att han skulle häktas.

– Han blev häktad på sannolika skäl gällande försök till mord, säger hon.