Försök till mord. En man i 25-årsåldern hittades allvarligt skadad i Spånga kyrka under torsdagskvällen och fördes till sjukhus med ambulans. Bilden är en arkivbild. Foto: Sacharias Källdén

Man hittad allvarligt skadad vid Spånga kyrka

En man hittades allvarligt skadad under torsdagskvällen vid Spånga kyrka. Mannen fördes till sjukhus och polisen utreder händelsen som försök till mord. I nuläget finns ingen misstänkt.

  • Publicerad 09:18, 28 jun 2019

Klockan var 19.31 på torsdagskvällen när polisen fick in ett larm om att en man i 25-årsåldern hittats allvarligt skadad i området runt Spånga kyrka.

– Han har fått allvarliga våldsskador, men jag kan i nuläget inte gå in på vilka skador det handlar om, säger Ola Österling på Stockholmspolisen.

Väl på plats spärrade polisen av ett stort område, då man tror att mannen tagit sig en bit från platsen där händelsen inträffat.

– Målsägande hade antagligen rört sig från det att brottet begåtts tills vi anträffade honom. Därför var vi tvungna att genomföra omfattande avspärrningar och sök för att kartlägga hur långt personen hade gått, säger Ola Österling.

Eftersom läget var akut fördes mannen till sjukhus med ambulans, och en polispatrull följde efter för att dokumentera vilka skador han fått.

Brottsrubricering ändrad

Eftersom skadorna bedömdes som allvarliga ändrades brottsrubriceringen från grov misshandel till försök till mord. En stor polisinsats inleddes med helikopter och specialsökhund.

– Vi hade en brottsplatssökande hund som sökte på saliv och annat som innehåller DNA, säger Ola Österling.

Polisen hörde ett antal vittnen under kvällen, och en teknisk undersökning inleddes. Under fredagsmorgonen fortsätter utredningsarbetet.

Har ni några misstänkta?

– Inte i nuläget.

Enligt Ola Österling är tillståndet för den skadade mannen oförändrat.

Vi är Västerort

    Stockholm Direkt