Man irrade runt på E18 – hade 600 liter sprit i bilen

Hade 600 liter sprit i sin skåpbil, inbrott i flera förråd på Linbanegatan och en sönderslagen bil vid Lasarettet. Här är helgens polisinsatser.

  • Publicerad 10:51, 4 feb 2019


Enköping, E18 Ullbrotunneln.
Torsdag den 31 januari
Vid niotiden på torsdagsmorgonen fick polisen ett tips från allmänheten om att en man irrade omkring till fots på E18. När patrullen kommer till platsen, genomsöker de mannens lätta lastbil. I den finner man 600 liter starksprit. Mannen förhörs, anhålls och häktas under helgen misstänkt för olovlig befattning av smuggelgods gällande alkohol. Mannen är i 40-årsåldern och är inte hemmahörande i Enköping.

Enköping, Linbanegatan
Fredag 1 februari
Någon gång under natten mellan torsdagen och fredagen bryts fyra källarförråd på Linbanegatan i Enköping upp. Det är fortfarande oklart vad som tillgripits under inbrotten. Polisen har inte heller någon misstänkt för inbrotten.

Enköping, Kungsgatan
Lördag 2 februari
En person som har haft sin bil parkerad utanför Lasarettet i Enköping upptäcker att någon har brutit sig in i dennes bil. Den ena sidorutan, samt en backspegel har slagits sönder. I bilen tillgrips ett ägarebevis.

Enköping, Bredsandsvägen
Söndag 3 februari
En polispatrull bestämmer sig för att stoppa en personbil på Bredsandsvägen på söndagsmorgonen. Men när polisbilen kommer närmare ökar föraren i personbilen farten. Biljakten slutar med att föraren kör in i en mittrefug och hamnar sedermera i ett dike. Mannen misstänks för grovt rattfylleri.

Bålsta, Centrum
Söndag 3 februari
En polispatrull kallades till Bålsta centrum där ett större slagsmål brutit ut. När polisen kommer till platsen har bråket lugnat ner sig. Man finner dock två skadade personer, en i 30-årsåldern, den andre i 25-årsåldern. Ingen av dem vill upprätta en polisanmälan. Det gör dock polisen.