Delar av Riksten är avspärrat av polis. Foto: Anna Sjögren

Man knivskuren till döds i Riksten – elever hålls inomhus

En man har dött efter att ha blivit knivskuren i halsen i Riksten i södra Botkyrka. Enligt polisen har två misstänkta män gripits, skäligen misstänkta för mord.

  • Publicerad 12:33, 7 nov 2017

Vi håller eleverna inne i skolan och följer de instruktioner vi får från polisen och kommunens säkerhetsansvariga.

Larmet kom in till polisen 10.47.

– Enligt vittnesuppgifter ska det varit någon form av bråk mellan ett par personer, Anders Bryngelsson, presstalesperson på Polisen i Stockholm.

Kvar blev en person som var så svårt knivskuren i halsen att han avled. Personerna som var inbladade i bråket sprang ifrån platsen.

Två gripna

UPPDATERING, 16:15: Två personer är gripna skäligen misstänkta för mord. Personerna greps i anslutning till brottsplatsen.

Misstänkt knivmord i Riksten – två gripna

Elever hålls inomhus

Skolor och förskolor i Tullinge har under dagen hållit sina elever och barn inomhus under polisinsatsen. Efter samråd med polisen har flertalet förskolor och skolor i Tullinge återgått till normal verksamhet.

Då det cirkulerar många poliser runt brottsplatsen kommer barnen vid Rikstens skola och närliggande förskolor att fortsätta vistas inomhus, så länge polisens arbete pågår.

– Vi håller eleverna inne i skolan och följer de instruktioner vi får från polisen och kommunens säkerhetsansvariga, säger Ulf Linder, rektor på Rikstens skola.

Knivdådet skedde i ett bostadsområde och inte i närheten av skolan. Dådet är heller inte på något sätt knutet till skolan, enligt rektor Ulf Linder.

Avspärrat

Polisen spärrade av ett större område kring brottsplatsen.

– Vi har spärrat av och gör en teknisk undersökning på platsen nu, säger polis på plats till BotkyrkaDirekt.

Polisen har inlett en förundersökning om mord. En kniv har hittats på brottsplatsen som tros ha med händelsen att göra.

Misstänkt knivmord i Riksten – två gripna