Mannen som nu släppts på fri fot har varit häktad sedan oktober. På bild Attunda Tingsrätt i Sollentuna. Foto: Mostphotos

Man misstänkt för mord på Järfällakvinna släppt ur häktet

I september hittades en kvinna hemmahörande i Järfälla död i närheten av Arlanda. I oktober häktades en man misstänkt för mord, och han har nu släppts ur häktet. Men misstankarna mot mannen kvarstår.

  • Publicerad 10:40, 16 jan 2019

I augusti anmäldes en 44-årig kvinna från Järfälla som försvunnen av sina anhöriga. Den 29 september hittades hon död i närheten av Arlanda.

I mitten av oktober häktades en man på sannolika skäl misstänkt för mord på kvinnan. Mordet ska ha skett mellan 18 augusti och 29 september förra året.

Igår, den 15 januari, hävdes häktningsbeslutet, vilket innebär att den misstänkte mannen sattes på fri fot.

– Brottsmisstanken kvarstår. Min uppfattning är att de sannolika skälen försvagats, därför har jag hävt häktningsbeslutet. Men misstanken kvarstår, säger Jenny Karlsson, åklagare vid Norrorts åklagarkammare.

Vad händer nu?

– Förundersökningen pågår fortfarande. Vi ska göra de utredningsåtgärder som kvarstår och efter det göra en sammanställning. Utifrån det kommer jag att se om det är något eller några brott som kommer gå att väcka åtal i, säger Jenny Karlsson.

Stockholm Direkt