Foto: Mostphotos

Man omkom i trafikolycka

En äldre man avled i en kollision med en lastbil på torsdagen. Han fördes till lasarettet i Enköping där han konstaterades död.

  • Publicerad 09:55, 13 sep 2019

Vittnen har beskrivit hur bilen plötsligt och utan synbar anledning körde över i mötande körbana och frontalkrockade med en större lastbil (som även hade släp).

Föraren av lastbilen chockades svårt och fördes till lasarett för vård.

Föraren av personbilen blev fastklämd. Personer på plats försökte få ut honom, men inte förrän räddningstjänsten kom och klippte upp bilen kunde mannen tas ut.

Personbilen var på väg norrut då den vid Ekbacken norr om Svinnegarn på väg mot Enköping kördes över i mötande körfält.

Inga bromsspår finns på platsen och en teori är att mannen drabbats av sjukdomsfall.

– Men vi kommer kanske aldrig att få veta, säger Jonas Rickeborn vid Enköpingspolisen.

Olyckan inträffade vid halv tolv-tiden, strax före lunchtid, på torsdagen. Vägen spärrades under räddningsarbetet av i båda riktningar i drygt en timme.

Den avlidne är en man född 1946 som inte var boende i Enköping. Anhöriga är underrättade.

Bedrägerivåg – men nu har Enköping lärt sig!

Nyheter Tre bedrägeriförsök stoppades på lördagen. Enköpingsbor gick inte på bluffen om att de skulle logga in på sina konton. En klassisk trängselstöld tidigare i veckan kunde däremot inte avvärjas.söndag 13/10 10:42

Mordförsök, grov misshandel och en hjälte i Koffsan

Nyheter Natten mot lördag kunde en person avbryta en större båtstöld i Koffsan. I Örsundsbro blev en man knivskuren i vad som kan vara ett mordförsök och i Enögla blev en man misshandlad. Här är...lördag 12/10 9:00