Döms. Mannen döms till fem år och åtta månaders fängelse för synnerligen grovt narkotikabrott och grov penningtvätt. Foto: Mikael Andersson

Man sålde narkotikaklassade tabletter på apotek

En man döms till fem år och åtta månaders fängelse för att ha sålt narkotikaklassade läkemedel från ett apotek i Järfälla. Mannen har bland annat sålt hundratusentals narkotikaklassade tabletter.

  • Publicerad 12:05, 9 jun 2020

Det var i höstas som en man i övre 60-årsåldern häktades, misstänkt för att ha sålt narkotikaklassade läkemedel på det apotek i Barkarbystaden där han arbetade.

Efter att andra apotek hört av sig till Läkemedelsverket om att kunder inte kunnat hämta ut sina mediciner då de redan var uttagna, startade polisen en utredning. En oanmäld inspektion på apoteket där mannen jobbade visade bland annat att mannen hade beställt mer läkemedel än vad han sedan kunde visa att han sålt.

Apotekets tillstånd drogs in i september i fjol, och vid en husrannsakan där hittade polisen närmare 100 000 kronor gömda i lokalen.

I slutet av maj föll domen mot mannen i Attunda tingsrätt. Han döms till fängelse i fem år och åtta månader för för synnerligen grovt narkotikabrott och grov penningtvätt.

Sålde tusentals tabletter

Mannen ska enligt ett pressmeddelande från polisen ha sålt stora mängder narkotika till många olika personer. Verksamheten ska ha pågått en längre tid, och mannen ska ha tjänat runt 1,6 miljoner kronor det senaste året på att ha sålt runt 460 000 tabletter, främst Tramadol och bensodiazepiner.

Pengarna har han fått in på sitt konto genom transaktioner och Swish, och ska efter det ha försökt få pengarna att se lagliga ut.

Enligt polisen har mannen erkänt olaglig försäljning, men inte omfattningen på verksamheten.

Stockholm Direkt