"Man ska få en känsla av 30-talets New York"

"En modern flirt med amerikanskt 30-tal". I september öppnar minigolfstället Swing by Golfbaren i Boulebars gamla lokaler på Surbrunnsgatan.

  • Publicerad 12:00, 27 maj 2016

Hans Olofsson har drivit flera minigolfställen och står bland annat bakom Golfbaren i Kristineberg. Nu intar han Vasastan och Boulebars gamla lokaler. Där boulebanorna ligger i dag kommer tolv minigolfbanor att finnas när Swing by Golfbaren öppnar den 30 september. På nedervåningen ska det finnas ytterligare sex banor så att man ska kunna spela 18 hål, men den delen kommer även att kunna användas separat och hyras ut till företag och grupper.

"Hundratals banor på Manhattans tak"

– Där ska det ska vara lite VIP-känsla. När man kommer till Swing by Golfbaren är tanken att man ska få en känsla av 30-talets New York. Då och där exploderade intresset för minigolf, med hundratals banor på Manhattans tak. Men vi inspireras också av den första banan som öppnade i Sverige, på Liseberg, 1931, säger Hans Olofsson och fortsätter:

– Banorna då var inte helt olika dagens banor, vissa hinder är klassiska och har hängt med nästan sedan starten. Vi kommer försöka hitta guldkornen och skapa rolig och utmanande minigolf.

Historisk tidslinje

Redan i entrén är planen att man ska mötas av en historisk tidslinje. På väggarna kommer det att sitta posters, vykort och foton från utvalda delar av minigolfhistorien. I restaurangen ska det, precis som på Golfbaren i Kristineberg, serveras olika varianter av burgare och pizza.

–På Surbrunnsgatan kommer några av våra publika favoriter följa med men vi går också mot en mer gedigen á la carte upplevelse med full bar.

Hans Olofsson planerar att kombinera 30-talsflörten med helt ny teknik.

– Ingenting är klart men vi tittar på om det går att göra en automatisk poängräkning, som det till exempel finns på bowlingbanor.

Aktivitetskluster

I närheten finns bland annat Laserdome och Svea bowlinghall, något som Hans Olofsson ser som positivt.

– Att ta över Boulebars relativt centrala roll i det lokala klustret med aktivitetsorienterade ställen, är både inspirerande och ärofullt då de gjort och gör något väldigt bra. Vi hoppas att de boende omkring skall omfamna även minigolfen. En stor målgrupp för oss är företag men det är viktigt för oss att levandegöra minigolf för den bredare massan också. Visa att det är en sport för alla, säger Hans Olofsson.

Golfentreprenör

"Jag har spelat sedan jag kunde gå nästan, min pappa var med i starten av lokala bangolfklubben i hemstaden Kungälv och därifrån blev det bara mer och mer spel, även med stora framgångar. Det är ett ”intelligent” och tekniskt utmanande spel som kräver bollsinne, bra spelsinne/strategi och mental styrka för att lyckas på högsta nivå. Sedan jag slutade 2009 fokuserar jag mer på utveckling av spelet på den affärsmässiga sidan genom att äga, driva och designa nya banor och minigolfkoncept."

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

StockholmDirekt Comment Policy

Håll dig till saken. Håll god ton. Du ansvarar själv för att ditt inlägg inte bryter mot svensk lag.

Please read our Comment Policy before commenting.

"Jag hade handen på Eddie Vedders kuk lite för länge"

Nyheter Kändisfotografen från Söderort om rockvärldens största svin I tre decennier har han fotograferat rocken och dess kändisar i Stockholm. Nu släpper han boken "Let there be rock" med personliga favoriter, många som aldrig publicerats förr. Johan Bergmark...tisdag 20/11 20:00

Ny barbershop satsar på stjärnfylld gatufest

Nyheter "En fest för grannarna" – Kända artister väntas uppträda på bakgata på Kungsholmen En ny barbershop "för alla, inte bara hipsters" med kafé har öppnat på Kungsholmen. Nu planerar de bjuda alla nya grannar på stjärnspäckad gatufest med flera lokala aktörer och kända artister.tisdag 20/11 18:21