En man blev skjuten av polis i Vasastan inatt och har avlidit av sina skador. Foto: Jonas Carlsson

Man skjuten av polis i Vasastan

Strax innan klockan fyra inatt blev en man skjuten av polisen efter att man hamnat i en hotfull situation. Under morgonen avled mannenav sina skador.

  • Publicerad 09:08, 2 aug 2018

Polisen fick larmet vid 03.48 inatt. Enligt uppgifter till Aftonbladet ska en man ha visat en pistol för boende på den aktuella adressen. Sedan ska polis ha tillkallats. När polisen kom till platsen uppstod en hotfull situation och polisen ska ha skjutit med verkanseld.

– Det ska ha skett på en innergård, säger Lars Byström vid Stockholmspolisen till StockholmDirekt.

Vid 05.45 meddelar polisen att den skjutna personen har avlidit av sina skador, anhöriga är underrättade.

En förundersökning gällande grovt olaga hot är inledd och en särskild polisåklagare kommer att granska polisens handlande.

Uppdatering:

Expressen har under dagen avslöjat att personen som sköts är en ung man med downs syndrom som rymt hemifrån med en leksakspistol.

Martin Tidén, den åklagare vid Särskilda åklagarkammaren som leder förundersökningen om tjänstefel, kommenterar uppgifterna för Sveriges radio:

– Jag vill poängtera att det vi utreder är vad man visste om vid det här tillfället, det är det som kommer att ligga till grund för vad jag gör, säger han till kanalen.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

KB nära att skrälla mot allsvenskt lag

Nyheter Förlorade efter förlängning – se publikens hyllning efter slutsignal Tio minuter ifrån en jätteskräll i Svenska cupen. Karlbergs BK förlorade mot allsvenska Dalkurd med 1-2 efter förlängning.tisdag 21/8 22:09

Här kan du förtidsrösta i Stockholm i valet 2018

Nyheter LISTA: Alla platser där du kan rösta redan nu På onsdag 22 augusti blir det möjligt att förtidsrösta. Vi listar alla platser i Stockholm där du kan lägga din röst i riksdags-, landstings- och kommunvalet i förväg.tisdag 21/8 20:00