Man skjuten i Skogås – en person anhållen

En man i 40-årsåldern sköts i går kväll i ett bostadsområde i Skogås söder om Stockholm. Tillståndet bedöms vara allvarligt och en person har anhållits på sannolika skäl misstänkt för mordförsök.

  • Publicerad 07:53, 15 jan 2020

Det var klockan 22.02 på tisdagskvällen som polisen fick larm om en skjutning i Skogås. Enligt vittnen var polisen snabbt på plats och påträffade en man i 40-årsåldern med skottskador.

Mannen fördes till sjukhus där hans tillstånd initialt bedömdes som allvarligt. På onsdagsmorgonen var skadeläget oförändrat, enligt polisen.

– Vi har ingen uppdatering angående offrets skadeläge, säger Towe Hägg vid Stockholmspolisens regionledningscentral.

Man greps i området

Boende i området vittnar om att polishelikopter hovrade i området kort efter skjutningen. En man i 25-årsåldern greps samtidigt kort efteråt i närheten av brottsplatsen.

Mannen anhölls först som skäligen misstänkt, den lägre misstankegraden, för försök till mord. Rubriceringen ändrades dock under natten till sannolika skäl, den högre misstankegraden.

– Mannen som greps är numera anhållen på sannolika skäl misstänkt för mord, säger Towe Hägg.

Polisen har under gårdagskvällen och natten gjort en teknisk utredning av brottsplatsen. Även dörrknackning och vittnesförhör har gjorts. Det arbetet fortsätter nu under förmiddagen.

– Utredningsarbetet fortsätter, säger Towe Hägg.

Skjuten. En man i 40-årsåldern vårdas på sjukhus med allvarliga skador. Foto: Sacharias Källdén