Mannen som sköts i benet av polis i Rinkeby förra torsdagen, efter att ha knivskurit två personer, har nu avlidit på sjukhus. Foto: Sacharias Källdén

Man sköts i benet av polis – har avlidit

Förra torsdagen knivskars två personer i Rinkeby i en lägenhet. Efter händelsen sköts gärningsmannen i benet av polisen på grund av ett hotfullt beteende. Nu har mannen avlidit på sjukhus, meddelar polisen.

  • Publicerad 09:48, 24 jun 2020

Runt 22-tiden på torsdagen den 18 juni kallades polis till Rinkeby, efter att en man och en kvinna knivskurits i en lägenhet.

Väl på plats möttes polisen av den knivskurne mannen, som befann sig utanför fastigheten och berättade att gärningsmannen var kvar inomhus.

Inne i fastigheten uppstod enligt polisen sedan en hotfull situation, och en polis avlossade därför sitt tjänstevapen. Det ledde till att gärningsmannen fick en skada i benet. Den knivskurna kvinnan fanns också inne i lägenheten, och hennes skador bedömdes som lindriga.

Avled senare på sjukhus

Både den knivskurne mannen och gärningsmannen var vid medvetande när de fördes till sjukhus, men på tisdagen den 23 juni meddelade polisen att den man som skjutits i benet hade avlidit på sjukhus.

En rättsmedicinsk undersökning kommer nu att göras för att klargöra dödsorsaken. Händelsen är anmäld till särskilda undersökningar (SU) enligt polisens rutin, och ska utredas av åklagare.

Mannens anhöriga är underrättade.

Stockholm Direkt