Svea hovrätt fattade i dag beslut om att häkta mannen efter att åklagaren överklagat tingsrättens häktningsbeslut. Foto: Mostphotos

Man som begick sexbrott på förskola häktas

Den medelålders man som har erkänt sig skyldig till sexbrott på en förskola i Botkyrka släpptes i veckan på fri fot efter att ha suttit anhållen. I dag upphävde hovrätten tingsrättens beslut och mannen har nu häktats.

  • Publicerad 13:35, 31 jan 2020

En medelålders man som har jobbat på förskola i Botkyrka kommun misstänks för grovt sexuellt övergrepp mot ett barn på förskolan där han jobbade. Det ska ha skett i mars 2014. Han misstänks också för grovt barnpornografibrott och kränkande fotografering på förskolan från augusti 2015 till januari 2020.

Barnskötare erkänner sexbrott mot barn

Under häktningsförhandlingarna på Södertörns tingsrätt i onsdags den 29 januari erkände mannen sig skyldig till gärningarna. Trots det släpptes han på fri fot eftersom tingsrätten bedömde att det inte fanns tillräckliga skäl att häkta mannen.

Slutgiltigt beslut i eftermiddag

Men åklagaren överklagade tingsrättens beslut och i dag greps mannen inför häktningsförhandlingar i Svea hovrätt.

Vid 15-tiden meddelade hovrätten att mannen ska häktas. Hovrätten anser att det finns en risk att mannen fortsätter sin kriminella verksamhet.

– Åtal ska vara väckt senast den 13 februari 2020 klockan 11 vid Södertörns tingsrätt, säger Moa Pettersson, presstalesperson på Svea hovrätt.

Sedan i torsdags är mannen avskedad från sitt jobb på förskolan.

Erbjuder krisstöd

Botkyrka kommun erbjuder krisstöd till föräldrar och barn. Det finns bland annat en stödlinje att ringa. Telefonnumret är 08-530 620 41 och telefonen är bemannad mellan klockan 08.00–21.00. Lördag och söndag har den öppet 09.00–19.00.