Skjuten. Mannen uppges ha riktat ett pistolliknande föremål mot polispersonal, varpå han sköts. Foto: Privat

Man som sköts av polis kvar på sjukhus

Den man som i går sköts av polis i samband med en insats i Svedmyra vårdas fortfarande på sjukhus. "Läget är allvarligt men stabilt", säger Per Fahlström vid Stockholmspolisen.

  • Publicerad 14:15, 22 feb 2018

Flera polispatruller larmades vid lunchtid i går till ett bostadsområde i Svedmyra sedan en man setts gå runt med ett pistolliknande föremål i handen. Enligt polisen ska mannen ha riktat vapnet mot polispersonal, varpå han sköts av polis.

Beväpnad man skjuten av polis i Svedmyra

Mannen fördes till sjukhus och enligt de senaste uppgifterna bedöms hans tillstånd som allvarligt men stabilt.

– Den senaste information jag har är från igår kväll, och det är att läget är allvarligt men stabilt, säger Per Fahlström, presstalesperson vid Stockholmspolisen.

Enligt ögonvittnen ska flera skott ha avlossats och händelsen utreds nu av åklagare för särskilda utredningar, vilket är ett standardförfarande när polis avlossat skott mot person.

Polisen har inlett förundersökning rörande grovt olaga hot mot den skjutne mannen.

LADDA NER VÅR APP Iphone eller Android

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.