Engagerad. Trafikkontoret måste se om stoppförbudet, menar Yvonne Fernell Ingelström (M). Foto: Claes Amrén

"Man tänker inte på konsekvenserna för handlarna"

"En oöverlagd tankevurpa". Detta kallar ledamoten i fullmäktige, tillika Nockebybon, Yvonne Fernell Ingelström (M), stoppförbudet i Nockeby. Nu driver hon själv frågan om att upphäva förbudet.

  • Publicerad 16:51, 11 okt 2017

Man måste ha lite företagarglasögon på sig

Det kritiserade stoppförbudet på Nockeby torg har fått även politiker att vakna. Yvonne Fernell Ingelström är ledamot för Moderaterna i kommunfullmäktige. Och Nockebybo. Hon anser att stoppförbudet är ett stort problem.

– Det här är ytterligare ett exempel på att man inte tänker på konsekvenserna för handlare och kunder på torget. Man måste ha lite företagarglasögon på sig när man beslutar om sånt här, säger hon.

Brommaborna skiter fullständigt i nya stoppförbudet

Att så många platser försvinner känns helt fel menar hon, istället borde det räckt med att bara ett par försågs med stoppförbud.

– Som boende i området, och som moderat, anser jag att man måste kunna lösa det här på ett mer flexibelt sätt, säger hon.

Arriva om p-anarkin i Nockeby: "Kan hitta en medelväg"

Samtidigt har bland annat parkeringen utanför mataffären Engströms försetts med två-timmarsparkering. Innan var den oreglerad vilket gjorde att vissa missbrukade parkeringen, enligt trafikkontoret.

Räcker inte det för att få mer ruljans på bilarna?

– Det ligger säkert något i det, men att stänga flera parkeringsplatser på torget och sedan hänvisa till att parkeringsplatserna utanför affären har missbrukats – det känns helt missriktat, säger Yvonne Fernell Ingelström.

Nu vill hon se en ändring.

– Det är en oöverlagd tankevurpa. Jag tycker man får titta på det här en gång till från trafikkontorets sida. Jag driver den här frågan från och med nu, säger hon.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

"Stoppa varje onödig regel för byggande"

Karin Ernlund (C) i stor intervju inför valet Inför valet träffar vi alla förstanamn i partierna som vill vinna makten i Stockholm. Det här är Karin Ernlunds och Centerpartiets främsta mål efter valet.lördag 21/7 9:05

Här är parkerna där du får dricka alkohol

LISTA: Se vad som gäller för Stockholms alla parker 2018 I vissa parker i Stockholm är det helt okej att öppna bubblet eller ölen till picknickhänget, i andra råder strikt alkoholförbud. Här ser du vad som gäller för "din" park.fredag 20/7 14:43