Lagd på is. Under tisdagen fanns inga spår av konstprojektet/folkölsbaren. Foto: Robin Högberg

Man ville sälja folköl från sin igloo

I lördags upptäckte Södermalmspolisen ett udda inslag på Medborgarplatsen. En man var fullt upptagen med att bygga en igloo där han planerade att sälja folköl.

  • Publicerad 11:28, 23 jan 2018

I måndags morse skickade Södermalmspolisen ut följande tweet: "En person byggde en iglo i en snöhög på Medis. Hävdade att det skulle bli en spontan folkölsbar i den. Vi får se vad som knäcker idén. Tillståndsenheten eller kommande töväder."

Niklas Janlén, operativ samordnare på Södermalmspolisen, berättar att mannen hävdade att det han höll på med var konst.

– Det är inte olagligt att gräva i en snöhög så det konstaterades att det inte handlade om ett brott. Däremot påstod mannen att han planerade att bjuda in allmänheten och sälja folköl. Då krävs det förstås tillstånd, säger han och tillägger att han inte tror att mannen är kvar på platsen

– Det hade jag nog känt till.

Igloomannens egna ord om bygget på Medborgarplatsen

Eftersom det inte fanns någon misstanke om brott lät poliserna mannen fortsätta gräva i den plogade snön. När Stockholm Direkt besökte Medborgarplatsen under tisdagen fanns dock inga spår av den planerade folkölsbaren.

LADDA NER VÅR APP Iphone eller Android

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.