Många bidrag till årets akvarellsalong

Snart inleds ett av Edsvik konsthalls mest populära årliga evenemang: den jurybedömda akvarellsalongen. Från den 27 mars kan besökarna se verk av runt 150 olika konstnärer från hela landet.

  • Publicerad 15:29, 15 mar 2019

350 konstnärer har skickat in sina verk i hopp om att de ska visas upp under vårens akvarellsalong i konsthallen. En jury har bedömt verken och utifrån det valt ut bidrag från omkring 150 konstnärer som ska visas i samlingsutställningen.

– Akvarell är väldigt mycket i tiden. Jag tror att många tilltalas av att det är lätthanterligt men samtidigt bland det svåraste att jobba med, säger Ellinor Losell på Edsvik konsthall.

En av anledningarna till att utställningen är så populär bland både konstnärer och besökare är bredden, tror hon.

– Salongen öppnar upp för alla som vill få sin konst bedömd. Det är såklart både är lite läskigt och spännande, men de som kommer med blir jätteglada. Och alla besökare kan nog hitta något som tilltalar en eftersom det är så stor variation.

Akvarellsalongen är också ett tillfälle då många passar på att köpa konst.

– Det brukar säljas en hel del under akvarellsalongen. Priserna är överkomliga och sådana att flesta kan investera i konst, säger Ellinor Losell.

Utställningen invigs den 27 mars klockan 17 och pågår till den 18 april.

KONST. Ett av årets bidrag är "Champion" av Lars Dahlström. Foto: Konstnär: Lars Dahlström

MER Nationell akvarellsalong

När: 27 mars-18 april

Var: Edsvik konsthall I

Vernissage: 27 mars klockan 11-19.

Invigning: 27 mars klockan 17 på övre plan i konsthall Öst.

Öppettider: Tisdag-söndag klockan 11-19.

Mer information och priser finns på: www.edsvik.com

Hej!

Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter.

Håll dig till saken. Håll god ton. Du ansvarar själv för att ditt inlägg inte bryter mot svensk lag.

Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Fler nyheter i Vi i Sollentuna

Anhöriga orosanmäler LSS-boende

Nyheter "Ser annorlunda ut på pappret än i verkligheten" På strax över ett år har ett av Soloms LSS-boenden bytt verksamhetschef fem gånger. Nu larmar anhöriga om ohållbara arbetsförhållanden och besparingar som påverkar både personal och boende.fredag 22/3 15:00

Hemköp stänger under ett år

Nyheter Sjöbergsborna utan närbutik under ombyggnad I oktober väntas Sjöbergs centrum börja rivas inför nybyggnaden nästa år. Då står Sjöbergsborna utan en närbutik i uppemot 12 till 15 månader.fredag 22/3 10:00

Så ska Sjöbergs centrum byggas om

Nyheter Bygglovsansökan är inlämnad till kommunen Sjöbergs centrum får ett nytt ansikte. I oktober river man det gamla och i januari börjar man bygga på det nya - om allt går enligt planerna.torsdag 21/3 18:14