Många bidrag till årets akvarellsalong

Snart inleds ett av Edsvik konsthalls mest populära årliga evenemang: den jurybedömda akvarellsalongen. Från den 27 mars kan besökarna se verk av runt 150 olika konstnärer från hela landet.

  • Publicerad 15:29, 15 mar 2019

350 konstnärer har skickat in sina verk i hopp om att de ska visas upp under vårens akvarellsalong i konsthallen. En jury har bedömt verken och utifrån det valt ut bidrag från omkring 150 konstnärer som ska visas i samlingsutställningen.

– Akvarell är väldigt mycket i tiden. Jag tror att många tilltalas av att det är lätthanterligt men samtidigt bland det svåraste att jobba med, säger Ellinor Losell på Edsvik konsthall.

En av anledningarna till att utställningen är så populär bland både konstnärer och besökare är bredden, tror hon.

– Salongen öppnar upp för alla som vill få sin konst bedömd. Det är såklart både är lite läskigt och spännande, men de som kommer med blir jätteglada. Och alla besökare kan nog hitta något som tilltalar en eftersom det är så stor variation.

Akvarellsalongen är också ett tillfälle då många passar på att köpa konst.

– Det brukar säljas en hel del under akvarellsalongen. Priserna är överkomliga och sådana att flesta kan investera i konst, säger Ellinor Losell.

Utställningen invigs den 27 mars klockan 17 och pågår till den 18 april.

KONST. Ett av årets bidrag är "Champion" av Lars Dahlström. Foto: Konstnär: Lars Dahlström

MER Nationell akvarellsalong

När: 27 mars-18 april

Var: Edsvik konsthall I

Vernissage: 27 mars klockan 11-19.

Invigning: 27 mars klockan 17 på övre plan i konsthall Öst.

Öppettider: Tisdag-söndag klockan 11-19.

Mer information och priser finns på: www.edsvik.com

Fler nyheter i Vi i Sollentuna

SD:s ordförande hotas med uteslutning

Nyheter Böjer sig inte för partitoppen Sverigedemokraternas ordförande i Sollentuna hotas av uteslutning efter att ha försvarat den omtalade pressekreteraren Mikael Valtersson.måndag 20/5 16:34

Därför "snöar" det över hela Stockholm

Nyheter ✓Mängder av vitt ludd – här är förklaringen ✓Då maxas det enligt experten Våren har kommit till Stockholm men på marken ligger det ett vitt täcke. Här är svaret på vad det egentligen är som luddar.måndag 20/5 14:10

Ingen misstänkt för skjutning i Rotebro

Nyheter Polisen: "Han ska inte ha livshotande skador" I lördags kväll fick en man i Rotebro föras till sjukhus efter att ha hittats skottskadad. Ännu ingen misstänkt, meddelar polisen.måndag 20/5 12:23
Stockholm Direkt