AVSKED. Vid minnesplatsen för den skjutna tonårskillen lämnade hans vänner ljus, blommor och brev. Foto: Claudio Britos

Många blev vittnen till Brunnaskjutningen

Flera grupper var på plats när mordet på en tonårskille begicks i Brunna i februari. Det säger åklagaren, som menar att många har inte berättat allt de vet.

  • Publicerad 10:10, 22 aug 2019

Det var många människor på plats vid idrottsplatsen i Brunna den fredagskvällen i februari då en tonårskille sköts till döds. Och flera vet mer än de berättar. Det säger åklagaren Ida Arnell.

– Jag är övertygad om att det finns personer som vet mer om det här men som inte har berättat om det, säger hon.

När mordet begicks var det flera personer i olika grupperingar på plats, men exakt vem som har gjort vad kan Ida Arnell inte säga någonting om just nu.

Hon har under utredningens gång märkt att många inte vill prata med polisen om vad de vet.

Oro för att prata med polisen

– Det kan vara svårt just i den här typen av dödsskjutningar att det är många som är oroliga för att prata med polisen. Dels oroliga och dels inte vill, för att det är en sådan struktur. Det har jag märkt i den här utredningen och det har jag märkt i många andra också.

En person sitter fortfarande häktad i sin frånvaro på sannolika skäl misstänkt för medhjälp till mordet. Enligt häktningsframställan var mannen närvarande när mordet begicks samt har skjutsat en eller flera misstänkta gärningsmän till och från brottsplatsen.

Mannen, som är hemmahörande i norra Botkyrka, tros inte finnas i landet och det finns en europeisk arresteringsorder utfärdad för honom, vilket betyder att han kan bli utlämnad till Sverige om han stoppas någonstans i Europa.

Fortfarande misstänkt

Den person som suttit häktad misstänkt för mord och som släpptes på fri fot i maj är fortfarande misstänkt.

– Han är inte avförd från utredningen, men vi kom inte vidare i utredningen just då och jag tog därför beslutet att han inte skulle vara häktad, säger Ida Arnell.

Häktning hävd i mordet i Brunna

Unga sörjer efter skjutningen i Hallunda

Därför fälls få för dödsskjutningar