Kommunen har blivit nerringd den senaste veckan av invånare som vill hjälpa flyktingbarn. Enligt kommunens socialchef beror det bland annat på Mälarö Tidnings reportage förra veckan.

Många Ekeröbor vill hjälpa flyktingbarnen

Ekeröborna vill hjälpa till i flyktingkrisen. Den senaste veckan har kommunens handläggare blivit nerringda.

  • Publicerad 10:29, 10 sep 2015

Förra veckan berättade Mälarö Tidning att kommunens flyktinghandläggare vädjade om Ekeröbornas hjälp för att få fram fler familjehemsplatser, jourhem och gode män åt ensamkommande barn.

Och under den gångna veckan har många hört av sig till kommunen.

– Det blev ett väldigt positivt gensvar, bland annat efter artikeln förra veckan, säger Lena Burman Johansson, chef på Ekerö kommuns socialkontor.

Läs mer: Kommunens flyktinghandläggare vill ha din hjälp

Kommunens kundcenter och handläggare jobbar nu med att svara alla som har hört av sig, men eftersom så många har kontaktat kommunen på kort tid kan det ta lite tid innan man får svar. Kommunen hoppas nu att alla har överseende med det.

– Många som har hört av sig har erbjudit familjehem, men det har även varit aktiviteter av olika slag säger Lena Burman Johansson.

Kommunen poängterar att man är fortsatt intresserad av att komma i kontakt med alla som på olika sätt vill engagera sig i kommunens flyktingmottagande.

Den som vill anmäla sitt intresse uppmanas att kontakta kommunens kundcenter Ekerö direkt på 08-124 571 00 eller mejla till info@ekero.se.

Kort säsong för Mälaröbion

Nyheter "Har inte så stora fasta kostnader" Än så länge är Mälaröbion fortfarande öppen, men med många uppskjutna premiärer och svikande publik blir säsongen kort.måndag 30/3 16:35

Här är Svartsjö slotts mörka historia

Nyheter ✓Slavhandel ✓Sexorgier ✓Familjefejder Det är 1757 och till Svartsjö kommer en liten pojke. Han har fraktats från Karibien som gåva till drottningen. Vem var pojken? Bland lysande blåsippor och drillande vårfåglar i Svartsjö slottspark...lördag 28/3 7:30

Fem stockholmare om livet under coronakrisen

Nyheter ✓1177-sjuksköterskan ✓På äldreboendet ✓Blev uppsagd ✓Pluggar hemifrån Många jobbar hemifrån, andra har inte längre ett jobb att gå till eller får inte ta emot besök. Coronaviruset påverkar oss alla, och vi har pratat med några av alla dem som fått ställa om vardagen...fredag 27/3 15:09