Foto: Mostphotos

Många fast i polisens drogtillslag

Åtta civilklädda poliser i bil och till fots gjorde en insats mot droger i Bålsta på måndagen. Elva personer blev misstänkta för drogbrott. – Så många misstänkta har det inte blivit vid någon tidigare motsvarande insats, säger Jonas Rickeborn på polisen i Enköping/Håbo.

  • Publicerad 10:50, 3 sep 2019

I ett medborgarlöfte till Håbo kommun sägs att polisen minst två gånger per år ska göra en särskild insats mot droger i Bålsta centrum.

– Vi vet att det här är ett stort besvär i Bålsta, säger Jonas Rickeborn.

Under eftermiddag och kväll, mellan kl 15 och 22, gjordes insatsen i och kring Bålsta Centrum.

Elva personer blev misstänkta för att ha tagit narkotika – eller narkotika, eget bruk, som det står i polisrapporten. Av dem var tio män och en kvinna.

Den yngsta var under 18, den äldsta i 45-årsåldern.

Fem personer blev misstänkta för olika former av droginnehav, i trea av fallen bedömt som ringa brott, övriga två för narkotikainnehav, normalgraden.

– Vi fortsätter med att göra de här insatserna och Bålsta Centrum är ett prioriterat område, säger Rickeborn på polisen.

Kan man beskriva den här insatsen som stor?

– Nej, vi kallar det en mindre insats, det var åtta civilklädda personer som arbetade med den, samtidigt fanns uniformerad polis som hade hand om den normala verksamheten under tiden.

Man fick lämna bilnycklar och körkort

Söndagens blåljusrapport är kort. Ett identitetsbedrägeri och ett drogbrott är allt.söndag 13/10 10:59

Ung pojke misshandlad av yngre

Blåljusrapporten från senaste dygnet är kort men trist läsning. En 15-åring misshandlades av en något yngre (!) pojke vid järnvägsstationen på fredagens eftermiddag.lördag 12/10 9:09

Senaste numret

Bålstabladet
Stockholm Direkt