Foto: Mostphotos

Många fast i polisens drogtillslag

Åtta civilklädda poliser i bil och till fots gjorde en insats mot droger i Bålsta på måndagen. Elva personer blev misstänkta för drogbrott. – Så många misstänkta har det inte blivit vid någon tidigare motsvarande insats, säger Jonas Rickeborn på polisen i Enköping/Håbo.

  • Publicerad 10:50, 3 sep 2019

I ett medborgarlöfte till Håbo kommun sägs att polisen minst två gånger per år ska göra en särskild insats mot droger i Bålsta centrum.

– Vi vet att det här är ett stort besvär i Bålsta, säger Jonas Rickeborn.

Under eftermiddag och kväll, mellan kl 15 och 22, gjordes insatsen i och kring Bålsta Centrum.

Elva personer blev misstänkta för att ha tagit narkotika – eller narkotika, eget bruk, som det står i polisrapporten. Av dem var tio män och en kvinna.

Den yngsta var under 18, den äldsta i 45-årsåldern.

Fem personer blev misstänkta för olika former av droginnehav, i trea av fallen bedömt som ringa brott, övriga två för narkotikainnehav, normalgraden.

– Vi fortsätter med att göra de här insatserna och Bålsta Centrum är ett prioriterat område, säger Rickeborn på polisen.

Kan man beskriva den här insatsen som stor?

– Nej, vi kallar det en mindre insats, det var åtta civilklädda personer som arbetade med den, samtidigt fanns uniformerad polis som hade hand om den normala verksamheten under tiden.

Bomb hittad i Bålsta

Ett skarpladdat föremål hittades nära en bil i Bålsta på måndagens eftermiddag. Det visade sig vara en skarpladdad bomb.tisdag 10/12 8:12

Senaste numret

Bålstabladet
Stockholm Direkt