Frågestund. Dianagårdens framtid var i fokus under torsdagskvällen. Foto: Sigrid Malmgren

Många frågor och nytt besked om Dianagården

Under torsdagskvällen hölls ett nytt möte om planerna på att göra Dianagården till genomgångsboende för nyanlända.

  • Publicerad 19:50, 13 jun 2019

I kväll var det dags för Östermalms stadsdelsnämnds ordinarie månatliga möte på Östermalmsskolan. Men den här gången dominerades kvällen mer än vanligt av den öppna frågestunden. Hela 90 minuter ägnades åt Dianagården i Hjorthagen som tillfälligt ska fungera som genomgångsboende för nyanlända innan lokalerna blir seniorboende.

Efter kritiken: nytt möte om Dianagården

På plats fanns flera av aktörerna som på olika sätt är involverade i boendet, däribland Anders Kindberg, vd för SHIS Bostäder, som berättade att öppnandet av boendet skjutits upp på grund av byggprojektet.

– Preliminärt väntar inflytt den 1 november och inte september som det tidigare kommunicerats, förklarade han och påminde om att Micasa fastigheter beslutat om att Dianagården ska bli seniorboende redan sommaren 2022.

– Det vi har är ett års förhyrning och det finns inga planer på att förlänga det.

Här är planerna för Dianagården

Bland frågeställarna fanns oro för vad boendet kommer innebära för området, inte minst gällande tryggheten. Särskilt när även Frälsningsarmén meddelat att de i höst kommer öppna ett så kallat halvvägshus i samma område. Stadsdelsnämndens ordförande Andrea Ström (M) sa att hon hade förståelse för oron, men avslutade kvällen med en uppmaning.

– Även om vi tycker olika har vi en sak gemensamt och det är engagemanget. Tveka inte inför att höra av er om det finns saker som ni tycker vi ska göra, sa hon som ett avslutande budskap till det 70-tal Östermalmsbor som anslutit sig.

Nytt boende öppnar i Hjorthagen i höst