Vakt. Vägen mellan Klondyke och Golfklubben är bara en av många sträckor som får ny asfalt under september. Foto: Fredrik Gustafsson

Många gator får ny asfalt

Flera gator i Enköping ska få ny asfaltsbeläggning, redan i september.

  • Publicerad 17:26, 4 sep 2019

Förra veckan inleddes arbetet med att reparera och att lägga ny asfalt på vägsträckan mellan Klondyke och golfbanan. Vägen är dock bara en i mängden av gator och vägar som kommer att få ny asfalt under september månad.

– Det handlar om fräsning av den befintliga toppen och sedan läggs ny beläggning ovanpå. På några av platserna ska det bytas ut några VA-ledningar också, säger Jörgen Wihlner, avdelningschef för gata och park, på Enköpings kommun.

I veckan inleddes arbetet med att sätta ny gatsten på övergångsstället intill rondellen vid Bangårdsgatan/Drottninggatan.

Därefter kommer flera gator i Fanna att prydas med nylagd asfalt. Däribland Litslenavägen – från JP Johanssons gata till Ekenkällsgatan. Och arbetet går fort förutsatt att regnet håller sig borta.

– Om vi säger en sträcka på 900 meter. Det kan vi både fräsa och lägga på en dag. Men är det så att vi måste gräva djupare eller lägga en ny ledning så tar det lite längre tid, säger Jörgen Wihlner.

Gatorna kommer inte att stängas av helt för trafik under beläggningsarbetena. Men på de stora gatorna kommer framkomligheten att vara begränsad.

Även en del gång- och cykelvägar kommer att få ny beläggning.

Här är gatorna som får ny asfalt i september

Fjärdhundragatan - från Torggatan till Hettemarksrondellen

Bangårdsgatan - från Hettemarksrondellen till rondellen vid Resecentrum

Litslenavägen - från JP Johansson till Ekenkällsgatan

JP Johanssons gata - från rondell vid Östra länken till Boglösavägen

Gnejsgatan

Granitgatan

Klarbärsgatan (Oktober)

Plommonvägen (Oktober)

Helgen då brottsligheten tog semester

Nyheter Efter en tid med flera inbrott i både företag och lägenheter, med ett stort antal bilförare som borde ha stannat hemma och bedragare – kom den lugnaste veckoändan på länge. Här är blåljusrapporten....söndag 16/2 9:46