Många har klagat till kommunen

Uppställningsplatsen för bussar i Brunnby Vik skapar trafikkaos. Nu säger både Arriva och flera Brunnbyviksbor att de har tagit upp problemet med kommunen, men att ingenting har hänt. – Vi hade gärna sett en annan placering av parkeringen än i anslutning till vändslingan, säger Jenny Egeland på Arriva.

  • Publicerad 07:15, 11 feb 2018

– Kommunen bryr sig inte om detta överhuvud taget, jag vet att det är flera med mig som påtalat detta men inget händer i denna fråga. Vi är många som har påtalat detta länge.

Så säger en Brunnbyviksbo som hört av sig till Vi i Väsby efter artikeln om buss- och bilkaoset i Brunnby Vik. Hon säger att allt började med den nya uppställningsplatsen för bussar, som gjorde att en stor bilparkering försvann.

– Det är bussar och bilar överallt, och föräldrar som ska hämta på förskolan ställer sig där det är stoppförbud så att bussarna inte kommer fram, skriver hon.

Hon har mejlat kommunen flertalet gånger och ska ha blivit lovad fler parkeringsvakter i området. Men hon har fortfarande inte sett några parkeringsvakter eller lappade bilar.

– Jag ifrågasatte även deras tänk med uppställningsplatsen för bussar, när de inte står där eller ytterst sällan i alla fall. De står ofta på rad nere vid Tunavägen där de inte ska stå. Samt att det är en säkerhetsrisk för både föräldrar och barn att kryssa mellan både bilar och bussar. Kommunens svar var att de prioriterade bussen för det skulle påverka så många! Sist jag åkte buss så stannade inte ens bussen vid den nya avstigningen utan körde fram till busskuren.

Arriva, som står för driften av busstrafiken i Väsby, känner till situationen i Brunnby Vik och säger sig ha tagit upp placeringen av uppställningsplatsen med kommunen.

– Vi hade gärna sett en annan placering av parkeringen än i anslutning till vändslingan eftersom det ytterligare ökar trafiken, säger Jenny Egeland, kommunikatör på Arriva.

Hur gör ni för att säkerställa att chaufförerna släpper av och parkerar rätt?

– Det vi gör nu är att också informera förare vad som gäller på platsen för avstigning, påstigning och tomgångskörning, säger hon.

Kommunstyrelsens ordförande Mathias Bohman (S) säger att det inte är acceptabelt att släppa av passagerare mitt i en häck eller köra bussen på tomgång i 15 minuter. Han har bett kommuntjänstemännen att ta reda på hur det förhåller sig och vems ansvaret är.

– Om det finns någon del i detta som kommunen har ansvar för så är det klart att vi vill förbättra det, säger han.

LÄS MER:

Boende rasar mot busskaos i Brunnby Vik

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

Vecka för krisberedskap

Nyheter Är du förberedd inför en krissituation? Om elen slutar fungera och du inte kan laga mat, använda mobiltelefonen eller betala med kort? Den kommande veckan är det den nationella Krisberedskapsveckan,...fredag 25/5 11:15