Framtiden. Om elva år ska allt vara klart med nya Bålsta Centrum enligt planerna. Foto: Bålsta Centrum

Många nyfikna på framtidens Bålsta

Det var stort intresse när framtidens Bålsta Centrum diskuterades på onsdagskvällen i just centrum. – Vi som är här får med oss mycket, säger planeringsarkitekt Anton Karlsson.

  • Publicerad 07:37, 21 mar 2019

Det må ligga långt bort och mycket kan hända på vägen, men de första stegen mot framtidens Bålsta Centrum har redan tagits. En del i detta var att kommunen med politiker och tjänstemän var på plats tillsammans med ägaren Grosvenor inne i centrumbyggnaden på onsdagskvällen för att lyssna till allmänhetens åsikter och förslag.

– Intresset är ju stort. Sedan är det blandade åsikter. Dels har du de som bara är intresserade av att höra lite kring det vi visar upp om platser, sedan har vi bebyggelse och folk som bor i närheten och som är kritiska eller positiva. Många frågor kring andra delar också, Bålsta generellt och även recesentrum, säger planeringsarkitekt Anton Karlsson.

På väggen sitter det bilder med enkla rubriker som "Spel", "Uteserveringar" och "Lekmöjligheter" i vilka invånarna kan kryssa i rutor för att visa vad man helst ser prioriteras av kommunen.

– Vi som är här får med oss mycket, men vi försöker trycka på att man verkligen skickar in sina förslag skriftligt. Det väger tyngre i processen, säger Anton Karlsson.

Ja, senast den 15 april måste förslagen vara inne och Anton Karlsson är tydlig med att det krävs brev till kommunen eller mejl till adressen plan@habo.se för att kunna hoppas på att det blir något mer än bara en önskning.

– Det är en sak att vi berättar att det här och det här sades och en helt annan att vi kan visa upp papper för de förtroendevalda.

Brukar folk vara bra på det?

– Det är lättare att komma fram såhär eller skriva på Facebook.

Hur ser tidsplanen ut för Bålsta Centrum, när ska allt vara klart?

– Allt klart. Jag minns inte exakt, men Centrum är uppdelat i nio eller tio etapper beroende på hur man ser det och den sista etappen, ja, då är vi borta i 2030. Men de mest centrala delarna och de stora förändringarna håller vi på och planerar nu och då ligger det inom några år innan man börjar se fysiska förändringarna. Till exempel ska resecentrum förhoppningsvis börja byggas i höst.

Nu kan sjuornas idéer om Bro bli verklighet

Engagemang. Att medverka i sin framtid var viktigast. Broskolans sjuor har ägnat mycket tid och engagemang åt att rita upp ett tryggare och finare Bro centrum den här terminen – och deras förslag skulle kunna bli verklighet.lördag 15/6 13:00

Familjedag och storlopp på Bro Park

På söndag den 16 juni är det ”Super Sunday”, en av sommarens absoluta höjdpunkter på Bro Park. Lopp av hög kaliber kombineras med en familjedag.lördag 15/6 9:00

Senaste numret

Bålstabladet
Stockholm Direkt